Hvad er Aesthetic ?

Hvad er Aesthetic ?

læsning

Har du nogensinde hørt om Aesthetic (oftere skrevet A e s t h e t i c), Synthwave eller Varpowave? Måske undrer du dig over, hvad vores varemærke betyder, og hvad det forsøger at formidle? Kort sagt, vil du gerne vide, hvad Aesthetic er? Så er det perfekt, for du er kommet til det rette sted!

I dag vil vi præsentere dig for denne visuelle stil (for ikke at sige livsstil), som ligger os meget på sinde!

Når du har læst denne artikel færdig, vil du kende til denne stil, der blander videospil, nørdekulturen, popkulturen generelt, men især retrowave, synthwave og en stor nostalgi fra 80'erne!

Lad os begynde uden videre!

Gamer Aesthetic Neon

Hvad er "A e s t h e t i c " ?

A e s t h e t i c " er en visuel stil, ja, en kunstnerisk bevægelse, der er centreret omkring collager, glitch-effekter, simple computerbilleder, med en rosenrød tone, farvet af et strejf af 80'er-nostalgi, men lidt hånet.

Der er også spor af japansk og amerikansk kultur (stadig fra 80'erne). Ordet kommer direkte fra det engelske "aesthetic", som på danmark kan oversættes til "Aesthetic".

Etymologien kommer fra det gamle græske ''αἰσθητικός''. Aesthetic var en filosofisk disciplin i det antikke Grækenland, der fokuserede på kunst, sanser og skønhed.

Oprindelsen af denne bevægelse

Denne bevægelse opstod i 2010 som følge af mange kommentarer på Instagram og Tumblr på den engelske side, "It's aesthetism", som senere blev til "aesthetic". Ironisk nok blev udtrykket i stigende grad brugt til at henvise til billeder eller værker, der blev anset for kedelige, kedelige eller ubehagelige.

Det begyndte som et meme, blev derefter forbundet med de pågældende værker og blev til sidst navnet på kunstbevægelsen. Det startede i USA, før det spredte sig til Europa (som det er tilfældet med langt de fleste internetfænomener).

Synthwave tapet

 

Samtidig oplevede vi i 2010, at der opstod en stil inspireret af synthwave, kendt som Vaporwave. Til orientering er Synthwave en musikstil, der ønsker at reproducere 80'ernes æstetik med en episk, heroisk og nostalgisk dimension (generelt).

Macintosh Plus er den første kunstner til at bruge og popularisere Vaporwave og æstetik ved at kombinere disse to stilarter gennem sit album "Floral Shoppe". Alt indholdet er Vaporwave, og albumcoveret har et ret "typisk" billede af a e s t h e t i c. Men som enhver anden kunstnerisk trend har a e s t h e t t I c ret vage grænser, og vi ved ikke, hvor langt den kan række.

Problemer med ophavsret ?

Ud fra et juridisk synspunkt er a e s t h e t i c-værker omfattet af ophavsret, fordi de generelt er lavet af collager af billeder og forskellige lyde, der ikke tilhører kunstneren, eller endog består af modificerede videoer (vi kan tage Simpsonwave som eksempel).

Faktisk kan vi finde gamle Windows-logoer, gamle bærbare spilkonsoller (som Game Boy), forskelligt andet forældet udstyr og endda de berømte drikkedunke i mange billeder.

Det samme ophavsretlige problem kan også findes i Vaporwave, da denne musikstil ofte er en forvrængning af eksisterende musik. Hvis vi f.eks. tager det mest berømte Macintosh Plus-nummer, リサフランク420 / 現代のコンピュー | (udtalen er den samme som stavemåden), så er det okay!

De forskellige tendenser inden for synthwave

Takket være lidt forskning eller en god kultur kan vi indse, at dette er en forvanskning af sangen It's Your Move af Diana Ross. Da vi ved, at kunstneren stadig er i live, kunne hun meget vel udskyde sangen for krænkelse af ophavsretten.

Hvordan fortolker man Aesthetic ?

Som tidligere nævnt kan japansk kultur også findes i mange af de billeder, videoer og andre repræsentationer af japansk kultur. Denne kultur er både en blanding af beundring og parodi på japansk og amerikansk kultur. Dette er ret tydeligt især gennem Vaporwave-montagerne, der er sammensat af japanske kitsch reklamer fra 80'erne.

Det er i dette øjeblik, at musikken og billedet mødes og peger på den luftspejling, som 80'erne kunne have været, i modsætning til Synthwave og Outrun, der trækker det bedste af denne tid og forherliger den. Vaporwave og Aesthetic får de mørkere dele af denne æra til at virke mere virkelige.

Effekten af glitches eller computerfejl på billederne eller i musik klippene forsøger på en måde at bevise, at de ikke er lyserøde (ironisk nok), og at løsne lidt op for den smukke lak, der dækker denne svundne æra.

Vi kan i disse to undertyper se en fordømmelse af det forbrugersamfund, der blev udbredt i 1980'erne. Nogle gange kan vi endda finde i a e s t h e t i c en smule uhyggeligt og foruroligende! Hvis du vil vide mere, havde Mad dog lavet en fremragende beskrivelse af denne unikke stil, du vil finde den nedenfor!

Gamer Aesthetic vision af A e s t h e t i c

At have for nogle af vores hold, udgivelsen af NES i 1987, udgivelsen af Niki Larson-episoderne, Ken the survivor... Udgivelsen af Back to the Future var også meget betydningsfuld blandt andre. Så ankomsten af en ny æra (90'erne) med udgivelsen af Super Nintendo i 92 får vi en masse nostalgi fra 80'erne og 90'erne.

Vi kan derfor identificere os med den cyberpunkede, futuristiske, farverige og til tider kitschede stil i Synthwave og Vaporwave og dermed i Aesthetic generelt, en perfekt ode til videospillenes subtilitet set fra vores synspunkt.

Derfor har kollektivet Gamer Aesthetic med et fælles mål den faste hensigt at fortsætte med at dele denne kunstneriske sjæl med medlemmerne af det forbundne net gennem et stort udvalg af Aesthetic gamer deco og retro-gaming replikaer!

Få adgang til vores samling nu ved blot at klikke på billedet nedenfor!

Gamer Aesthetic Dekoration

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Recevez nos articles dans votre boite email.