Hvad er den Bedste DPI til at Spille FPS ?

Hvad er den Bedste DPI til at Spille FPS ?

læsning

En af de mest almindelige diskussioner i diskussionsfora er "Hvad er den optimale DPI for FPS?". Du har sikkert også stillet dig selv dette spørgsmål! Hvis det er tilfældet, er du kommet til det rette sted!

Dette spørgsmål har en tendens til at skabe debat og nogle forskellige meninger fra folk. Der er dog nogle "definitive" svar, som vi kan give for at hjælpe dig med at holde din DPI stabil, når du spiller forskellige typer spil.

Lad os først give en kort forklaring på, hvad disse udtryk betyder:

 • DPI - DPI står for "Dots Per Inch".
 • FPS - FPS står for "First Person Shooter".

I denne artikel vil vi give dig den DPI, som vi mener er mest relevant for at spille responsive spil som fps! Vi vil også se, hvordan du vælger den rigtige mus til disse indstillinger.

Lad os komme i gang uden videre!

12000 dpi lys gaming mus

Hvad er den bedste DPI for FPS-gamere?

De fleste mennesker tror, at jo højere DPI en mus har, jo bedre er den til alle slags spil. Dette er normalt en af de første funktioner, som folk kigger på, når de forsøger at finde den bedste mus til et bestemt spil. Dette er dog ikke nødvendigvis tilfældet i alle situationer, for alle spillere og for alle spil.

Ikke alle FPS-spil er ens, så dette er lidt af et subjektivt spørgsmål. De fleste FPS-spil spilles kooperativt, i multiplayer, og nogle er singleplayer-spil. Mange hardcore gamere spiller alle tre typer spil, men nogle spiller kun én type.

Din præstation i spillet afhænger af musens ydeevne, når du spiller disse spil. Musen bidrager i høj grad til nogle af de vigtigste aspekter af din præstation: sigte, bevægelse og skydning. Sigtning og bevægelse påvirkes direkte af musens DPI-værdi.

For bevægelse foreslås næsten altid en højere DPI. Det skyldes, at en højere DPI betyder, at du ikke behøver at bevæge musen så langt for at bevæge dig rundt i spillet. Du vil opleve, at din hastighed øges, ligesom dit gameplay øges. 

cs go fps

Det mindsker den træthed i hånden, som du føler, når du spiller i længere tid. Generelt set vil en mus med en højere DPI øge smidigheden og mindske restsmerter.

Når du skal sigte, bør du bruge en lavere DPI. En lavere DPI betyder, at du skal bevæge musen mere, når du forsøger at bevæge dig rundt i spillet, hvilket giver større præcision, når du sigter.

Våbnets reticle vil kunne bevæge sig mindre og mere trinvis, hvilket giver dig mulighed for at være mere præcis. Hvis du har tendens til at overkorrigere og gå uden om dit mål, bør du måske anskaffe dig en mus med en lavere DPI.

Som du kan se, er svaret kompliceret. Det afhænger i høj grad af den type spil, du spiller, og hvordan du spiller dem. Det er så tricky et emne, at det endda kan være forskellige karakterer i det samme spil.

For eksempel har en karakter, der sprøjter kugler med en bestemt pistol, måske ikke brug for nøjagtighed, så du vil have en høj DPI, så du kan bevæge dig hurtigere. På den anden side, hvis du spiller et snigskyttespil, har du måske brug for en mere præcis mus.

Den bedste mus DPI til skydespil er på mange måder subjektiv. Enhver, der fortæller dig, at der findes et endegyldigt svar, har ikke tænkt alle mulighederne igennem. For ikke at nævne det faktum, at der er forskellige indstillinger for musens følsomhed i hvert af de spil, du spiller.

gamer mus

Hvordan vælger man den bedste mus?

De fleste brugere foretager det, vi kalder en "360 graders test". Det er en test, hvor du lader musen bevæge sig i én retning, indtil den figur, du bruger, roterer helt på skærmen.

Dette vil give dig en idé om, hvor følsom skyderen er over for spil indstillingerne. Generelt er den bedste DPI-indstilling til FPS-spil mellem 400 og 800.

First-person shooter-spil

First-person shooters er blandt de mest populære spil. De er spillercentrerede, og du spiller ofte fra spillerens syn svinkel. Det betyder, at du ser gennem spil personens øjne. Du kan som regel se våbnet og en kropsdel. De fleste skydespil kræver lidt tilvænning, indtil du får styr på det.

First-person shooter-spil er lidt anderledes end TPS-spil, og kræver derfor en helt anden oplevelse. TPS refererer til "third-person shooting", hvilket er når kameraet er bag hoved personen, som regel i en bestemt vinkel. Brugerne vil kunne se hele karakterens krop samt hele våbnet. 

apex legend

Forskellen mellem de to gør det nødvendigt at bruge en anden type mus. Når du spiller gennem figurens øjne, har du et smallere udsyn. Du skal måske bevæge dig mere rundt for at dreje din figurs hoved. Dette gør ofte spillet sværere at spille for de fleste.

Hvad er DPI i spil ?

Når du spiller et skydespil (uanset om det er et FPS eller TPS), er din mus dit bedste og vigtigste redskab. Hvis din mus ikke fungerer til din fordel, vil du ikke kunne spille dit bedste. Hvis den er langsom, kan du dø hurtigt.

Hvis den er for hurtig, vil du få hånd træthed. DPI er et mål for musens følsomhed, og du skal finde det "sweet spot" med hensyn til følsomhed. Du ønsker ikke at bevæge musen for meget, men du ønsker at have nok bevægelse til at foretage fine justeringer.

Med andre ord er det antallet af pixels, som din markør bevæger sig på skærmen for hver tomme, du skal bevæge musen i virkeligheden.

Nogle gange vil du se "dots per inch" omtalt som "counts per inch" eller CPI, men det bliver mere og mere sjældent. 

Lysmus

Høj DPI, lav følsomhed

En mus med høj DPI kan faktisk indstilles til lav følsomhed, hvilket betyder, at bevægelse og registrering vil være den samme, så bevægelsen vil være mere jævn. Du skal læse anmeldelserne for at se, hvordan disse indstillinger påvirker ydeevnen, da de ikke vil være ens for alle.

Mus med høj DPI er bedst egnet til større skærme og skærme, som f.eks. dem, der ofte bruges til spilsystemer. Du ønsker ikke at have en højere DPI-indstilling, når du har en bærbar computer. På 4K-skærme er det bedst at have en mus med en højere DPI-indstilling, da det ellers tager længere tid at bevæge musen hen over skærmen.

Vores forslag til den bedste DPI for FPS

For de fleste FPS-spillere er den bedste musefølsomhed en lavere DPI. For at være ærlig, er der ikke noget universelt svar. Men de fleste mennesker, der spiller et konkurrencedygtigt FPS, uanset hvordan de spiller, bør dog ikke bruge en mus med en højere DPI.

Der er et par hovedårsager til dette:

 • Lavere følsomhed vil give dig mulighed for at være mere præcis og præcis, når du spiller;
 • Lavere følsomhed kan hjælpe dig med at undgå at skyde for langt over målet, når du spiller.
 • Du skal tænke på det på denne måde: Når du skal sigte på noget bestemt, vil du gerne kunne lave specifikke små belastninger.

Dette kan virke mærkeligt i et stykke tid.

corsair gamer mus

Du skal forstå, at når du begynder at lege med DPI, vil du have problemer i et stykke tid. Dine øjne, din hjerne og dine hænder vil ikke kunne tilpasse sig det med det samme. Du skal øve dig med disse nye indstillinger i et par dage, før du ved, om de fungerer for dig. Du må ikke justere musen flere gange på en time.

Hvis du bevæger dig for meget, vil du ikke være i stand til at skifte mellem følsomhederne. Men det er ikke kun din ydeevne, der vil blive påvirket. Du bliver også nødt til at justere dine armbevægelser. Du skal også give din krop tid til at tilpasse sig bevægelserne. Det kan hjælpe at købe en større musemåtte, som ikke kræver, at du skal korrigere dig selv.

Du skal selvfølgelig også tænke på din naturlige glæde ved spillet. Du skal vurdere, hvor langt og hvor hurtigt du skal bevæge din arm, og hvis du er komfortabel med disse justeringer, vil det have en stor indflydelse på din spilleglæde.

Høj eller lav DPI: Skærme har også betydning

Problemet er, at det er umuligt at besvare dette spørgsmål for hvert spil, for hver spiller eller for hver situation. Mus med høj DPI er bedst til spil på større skærme og derfor til de fleste spilsystemer. Spil på bærbare computere og kortere skærme egner sig generelt ikke til en mus med en højere DPI.

fps gamer

De mest stillede spørgsmål om FPS og DPI

Der er andre spørgsmål om FPS-spil, der går hånd i hånd med denne diskussion, så lad os komme til dem med det samme!

Hvad er Polling Rate, og er der en bedre Polling Rate til FPS ?

Polling Rate er det antal gange, musen rapporterer cursorens position til computeren. Du vil normalt se det i specifikationslisten eller i boksen. Det er det tal, der måles i Hertz (Hz) pr. sekund.

For hver Hertz modtager computeren en rapport om positioneringen. Hvis polling frekvens f.eks. er 500 Hz, betyder det, at markørens position rapporteres til computeren 500 gange i sekundet.

En højere polling rate betyder, at forsinkelsen mellem musens bevægelse i hånden og markørens bevægelse på skærmen reduceres.

Du skal dog være opmærksom på, at en højere polling rate betyder, at CPU'en bruger meget mere processorkraft end en konventionel mus. Der er naturligvis en del debat om, hvad der er den bedste samplingfrekvens for FPS.

De fleste er enige om et tal mellem 600 Hz og 1000 Hz. Generelt mener vi, at jo højere samplingfrekvens, jo bedre, forudsat at din processor er kraftig nok til at håndtere det.

Hvad er den gennemsnitlige DPI for FPS ? 

Som nævnt ovenfor foreslår vi en DPI på mellem 400 og 800 for de fleste first-person shooter-spil. Nogle mennesker vil ønske at gå lavere eller højere, det afhænger virkelig af, hvordan du spiller, og hvad du spiller. I gennemsnit bør DPI'en ligge omkring 600, og så kan du justere lavere eller højere alt efter hvordan du spiller.

pc spil

Hvad er de bedste musemodeller med hensyn til DPI ?

Nogle mus er bedre end andre til DPI. Generelt kan du overveje at bruge følgende gaming-mus:

 • Logitech G900 Chaos Spectrum
 • Logitech G502
 • Razer DeathAdder Elite
 • Logitech MX Vertical
 • Corsair Ironclaw RGB
 • Logitech MX518

Der er selvfølgelig mange andre mus på markedet, som du bør overveje (vores for eksempel).

Hvad er den bedste DPI-indstilling til Fortnite ?

Fortnite er et populært spil, der bruger FPS i en battle royale-indstilling. Det er også et spil, der kræver en vis dygtighed, da nogle mennesker er rigtig gode til det. Andre er det ikke. Det betyder, at de passende DPI-indstillinger for dig kan ligge mellem 400 og 1000.

Hvis du har erfaring med dette spil, vil en lavere DPI-indstilling sandsynligvis være bedst for dig. Hvis du aldrig har spillet dette spil, bør du øge DPI'en så meget som muligt.

Konklusion

Hvis vi går tilbage til hovedspørgsmålet "Hvad er den bedste DPI for FPS?", er der ikke noget reelt svar. Det er et spørgsmål, som vi ikke kan besvare endeligt for dig. Vi kan dog fortælle dig, at intervallet sandsynligvis vil ligge et sted mellem 400 og 800 DPI.

For alle first-person shooters kan vi sige det samme, som vi gjorde for Fortnight: Hvis du lige er startet, er det bedst at gå med en højere DPI, og så sænke den gradvist, efterhånden som du bliver bedre.

Hvis du ønsker at investere i kvalitetshardware for at forbedre dit setup eller for at få den bedst mulige dpi og forbedre din spiloplevelse, så tøv ikke med at tage et kig på vores samling af Gamer Aesthetic deko! Du kan få direkte adgang til den ved at klikke på billedet nedenfor! 

Gamer Aesthetic Dekoration


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Recevez nos articles dans votre boite email.