Hvad er den Nødvendige Hardware til Streaming ?

Hvad er den Nødvendige Hardware til Streaming ?

læsning

For mange gamere er det en drøm at kunne leve af deres passion. Streaming er en måde at gøre dette på, men i en verden, hvor alle allerede streamer, har du brug for et professionelt setup for at skille dig ud.

Der findes mange guides til, hvordan du kommer i gang med at streame på Twitch, YouTube, Theta Tv eller Facebook gaming. Vi har selv skrevet en, som vi anbefaler at du går ind og læser: ''Hvordan kommer man i gang på Twitch?''!

I denne guide forklarer vi alt om opsætning af din Twitch-konto og den software du skal bruge, bots og meget mere. Vi nåede dog ikke at dvæle ved den hardware, du skal bruge for at komme i gang med at streame.

Derfor er denne artikel nu her til dig! Hvis du lige er begyndt, eller hvis du ønsker at forbedre dit nuværende stream setup, så bliv hængende ved os, og vi vil forklare alt det, du skal bruge for at få dit stream til at se godt ud, og dine seere vil kunne knytte sig til alle dine streams!

Lad os finde ud af det uden videre!

Gamer Aesthetic Neon

Et webcam

Ud over at se dit gameplay vil folk, der ser livestreams, gerne se den person, der under holder dem. Et godt webcam er derfor et af de vigtige elementer i dit setup, som du ikke bør forsømme! 

Tilslut et kamera, og du kan overføre dets gengivelse til din foretrukne streaming software og overlejre det på spilstreamet. Bare sørg for, at du ikke forstyrrer for meget i din spil visning.

Så det er en god idé at investere i et high-end webcam for at få de bedste billeder til dit publikum, så de kan se dig reagere på det, der sker i spillet. Uanset om det er under sejrs fejringer, interaktioner med seerne eller øjeblikke af raseri.

webcam til stream

 

Et andet godt alternativ til webkameraet er at bruge dit DSLR-kamera eller et andet digitalkamera i stedet ved at kombinere det med et plug and play-optagelseskort, der kan omdannes til et webcam af høj kvalitet.

Det betyder, at du vil præsentere et meget bedre billede online under liveshows, Zoom-opkald eller enhver anden aktivitet. Hvis du har et kamera liggende, ved du nu, hvad du skal gøre!

Den rigtige belysning

Det nytter ikke noget at bruge dine hårdt tjente penge på et high-end kamera, hvis din belysning ikke følger med. God belysning sikrer et ensartet webcam-look fra din stream, som vil se professionelt ud og hjælpe seerne med at se, hvad der foregår.

Hvis dit ansigt trods alt kun er badet i farverne fra din skærm og en svag pære andre steder i rummet, vil det blive grimt under mørkere scener.

belysning til streaming

Så ideelt set har du brug for små lyse LED-paneler, der kan nå op på 1400 lumen og håndtere et udvalg af kolde til varme farver fra 2900 til 7000K. På de fleste modeller, der findes på nettet, vil du kunne styre disse lys fra en software på din pc, en applikation på din telefon eller en Elgato.

Fordelen ved disse nøglelys er, at de er filtreret af flere lag af diffusorer, hvilket giver dig mulighed for at få et blødt lys på dit ansigt, uden at blænde dig, mens du spiller.

En flot kulisse eller grøn baggrund

Hvis du har et godt kamera og tilstrækkelig belysning, er det næste logiske skridt dit sæt! Og der er 2 valgmuligheder! Vælg en grøn baggrund eller forlad rummet, hvor du vil streame synligt.

Den anden mulighed kan være et glimrende alternativ til at vise din gaming passion ved at dekorere dit rum med nørdede genstande og/eller en farvet og dæmpet lys atmosfære takket være LED-bannere for eksempel.

setup gaming streamer

For flere tips til indretning forklarer vi, hvordan du kan indrette dit gaming-setup, så det passer bedst til din gaming-personlighed!

Grønne skærme kan generelt være lidt besværlige, da du ikke kun skal sørge for den rette belysning, men også sørge for, at det grønne panel er glat og rynkefrit for at få det bedste resultat. Du må dog stadig indrømme, at gengivelsen er slående, når først den er mestret!

Uanset hvad, hvis du foretrækker at lade baggrunden i dit rum være synlig for dine beskuere, så tøv ikke med at tage et kig på alle vores Gamer Aesthetic dekorationer ved at klikke direkte på billedet nedenfor! LED-bånd, lamper, natlamper, gaming neonlys og mange flere, du burde kunne finde det, du har brug for!

Gamer Aesthetic Dekoration

En mikrofon og forforstærker af høj kvalitet

Selvfølgelig handler streaming ikke kun om, at folk skal se dig spille. Seerne vil også gerne blive underholdt. Enhver streamer, der er sit værd, vil have en god mikrofon, så de kan tale og interagere med deres publikum, mens de tryller.

En mikrofon af god kvalitet, der blokerer for støj fra omgivelserne, fokuserer på din stemme og lyder godt, er ideel.

Hvilken model skal du vælge? Vi videresender dig til et blogindlæg fra et mere kyndigt websted, der vil beskrive detaljeret, hvad den bedste stream-mikrofon er!

streamer micro

Et fantastisk gamer-headset

Et gamer-headset er praktisk talt uundværligt. Du ønsker ikke at spille på højttalere og have din mikrofon til at opfange alle lydene og sende dem ind i din stream, tro mig!

Et godt headset kan også få dig til at se interessant ud, give dig noget at snakke om til dit publikum og selvfølgelig give dig en fordel i spil.

Hvis du ikke allerede har kontrol over din mikrofon, kan et headset også være et godt alternativ til at høre din egen stemme og styre lyden. De fleste moderne headsets kommer også med en god mikrofon og er derfor et godt alternativ, hvis du ikke ønsker et dedikeret mikrofon-setup.

Hvis du ikke er så vild med hovedtelefoner, kan du også vælge trådløse hovedtelefoner som f.eks. AirPods, selv om batteriet kan være et problem under lange liveoptrædener på flere timer.

Et behageligt sæde

Hvis alt går godt med dine streamingprojekter, vil du sandsynligvis sidde i timevis og spille og underholde masserne. Det er vigtigt at have et komfortabelt sæde, så du kan blive ved med at spille uden at få ondt i ryggen eller andre problemer.

Gaming-stole er også stilfulde nok til at gøre din stream interessant. Når alt kommer til alt vil folk for det meste kun se spillet, dig og det, du sidder på. Hvis du sidder på en træstol eller skammel, ja, så vil opmærksomheden være helt på dig, men det vil ikke være særlig behageligt.

Det kan være et must at investere i en komfortabel stol som f.eks. en spilstol.

En (eller flere) gode skærme

En god skærm konfiguration er afgørende for, at din streaming bliver en succes. Dette kan virke som en no-brainer, men der er faktisk et par ting at overveje, når det kommer til din skærm.

For det første understøtter de fleste streamingplatforme kun billeder i formatet 16:9. Vi kan virkelig godt lide ultrabrede skærme til gaming, da de giver dig et større, mere medrivende billede af spillet, men de er normalt 21:9 eller 32:9.

3 skærme spilopsætning

Hvis du forsøger at streame på denne måde, vil du hurtigt opdage, at du løber ind i problemer. Streamet vil enten have sorte bjælker for at kompensere for størrelsesforskellen, eller det vil blive presset og strækket afhængigt af din opsætning. Ingen af delene er ideelle! Så til streaming er det bedst at bruge en 4k-skærm (nedskaleret til 1080p eller 720p til streaming) eller en 1080p-skærm.

For det andet kan det være interessant at have to eller flere skærme i dit arsenal. Det er vigtigt at have en til dit spil, men en anden skærm kan være nyttig til at holde øje med din stream-chat og svare på seerne. Du kan også bruge den til at overvåge din streamingsoftware, så du bl.a. har nem adgang til dine værktøjer og programmer.

Skærmene behøver ikke nødvendigvis at være de samme, men det er nyttigt at have flere. Du vil opdage, at de største streamere har opsætninger med flere skærme med tre, fire, fem eller flere skærme. Når du lige er begyndt, er det måske ikke nødvendigt, men to skærme kan altid være nyttige.

En konkurrencedygtig PC-gamer

Når du begynder at streame, vil du opdage, at det er mere krævende, end du havde forventet. Det er fint at spille spil, men at streame 1080p-optagelser på samme tid og måske optage samtidig kan belaste din pc.

Hvis din maskine ikke kan klare opgaven, vil din stream lide under det, hvilket kan resultere i tabte billeder, forsinkelse eller pixeleringsproblemer. Du kan dog også optimere din stream ved at ændre indstillingerne for bitrate, sørge for at bruge en kablet forbindelse i stedet for Wi-Fi osv.

pc gamer setup

En opgradering af din pc kan også hjælpe. Du kan bygge en ny spillemaskine fra bunden eller blot opgradere din processor, RAM og dit grafikkort for at forbedre ydeevnen.

Bruges Venlige streaming-kontroller

Når du har lært det grundlæggende i streaming, vil du snart begynde at forsøge at forbedre tingene ved at tilføje scener, overgange, emotes og alle mulige andre ting for at holde dit publikum underholdt.

Du vil snart indse, at hvis du havde de rigtige værktøjer, kunne du gøre alt dette meget mere smidigt, uden at du behøver at forlade spillet for at manipulere streamingsoftwaren eller andre kontroller.

De forskellige modeller af Elgato Stream Deck er nogle af de ting, der er svære at indse, hvor nyttige de er, indtil du selv begynder at bruge dem. På sit mest grundlæggende niveau er det en lille kontrolboks, der tilsluttes din pc og lader dig tildele forskellige handlinger til de massivt tilpassede LCD-knapper, der strutter på forsiden af boksen. Du kan bruge disse kontroller til alle mulige ting.

Du kan f.eks. bruge de forskellige knapper til at tænde forskellige fjern indstillelige LED-lamper, justere din belysning globalt, aktivere Elgato-nøglebelysning, starte Steam, lytte til musik på Spotify, optage billeder med Nvidia Shadowplay og meget mere.

El gato stream deck

Når du starter streamingen, kan du også indstille knapper til alle mulige ting. Start streamingen, skift mellem scener, afspil gifs, send chatbeskeder til dit publikum, slå din mikrofon midlertidigt fra. Alle mulige ting!

Du kan også indstille kommandoer i mapper (og endda mapper i mapper), hvilket betyder, at blot 15 knapper kan give dig adgang til alle mulige kommandoer, handlinger og meget mere.

Med multi-action-knapper kan du også tildele flere begivenheder til et enkelt tryk. Vi har f.eks. en opsætning, der tænder Philips Hue-belysning, tænder nøgle belysning, åbner OBS Stream Labs, åbner Discord og starter Twitch, alt sammen med én knap.

Stream Deck fås i flere størrelser, fra den lille Stream Deck Mini med 6 knapper til Stream Deck XL med 32 knapper. Men du kan gøre en masse med alle dem.

Professionel streaming kontrol med flere kameraer

Hvis dine anstrengelser tager fart, og du virkelig ønsker at forbedre kvaliteten af dine streaming gameplays, så kan du overveje ATEM Mini fra Blackmagic Design.

Dette er et utroligt kraftfuldt stykke udstyr, der giver dig mulighed for at integrere fire forskellige HDMI-kilder i din stream og skifte mellem dem med et enkelt klik, komplet med liveovergange, picture-in-picture-muligheder og meget mere.

Det er svært at beskrive kraften i ATEM Mini, da det er utroligt fleksibelt med programmerbare makroer, live preview-muligheder, lydindstillinger og meget mere.

Atem Mini Black Magic

 

Manualen er på 155 sider, hvilket giver dig en idé om, hvor mange kommandoer der er tilgængelige. Denne detaljerede video giver også et fantastisk overblik over de forskellige beføjelser.

På et grundlæggende niveau kan du blot tilslutte boksen via en USB-C-forbindelse og bruge ATEM Mini som en webcam-kilde, der kan trækkes ind i OBS Studio (og andre) og derefter justeres via ATEM Mini med lethed.

Flere kameravinkler er en fantastisk måde at tilføje et professionelt præg til dine udsendelser, og denne kontrolboks gør det hele muligt.

Det sidste punkt, før du begynder at sende

Nu kender du alt det udstyr, der udgør en professionel streamers forretning! Nu hvor du ved, hvilket udstyr du skal investere i, vil det ikke vare længe, før du kan starte din forretning med noget, der vil få dig til at skille dig ud fra resten af begynder streamere på Twitch og andre platforme.

Du kunne også indse, at udsmykningen af din baggrund, der er synlig gennem dit webcam, kan være et punkt, der ikke må forsømmes for at opnå legitimitet hos dine seere og vise dem din passion for videospil!

For sikker, en lysekrone med en Mario-blok, der hænger og er synlig under en stream, det vil ikke gå ubemærket hen for eksempel! Hvis du kan lide ideen, skal du bare klikke på billedet nedenfor! Du vil se, modellen er ikke dårlig!

Mario Lysekrone

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Recevez nos articles dans votre boite email.