Hvad er NFT ?

Hvad er NFT (Non-fungible Tokens) ?

læsning

Ikke-fungible tokens er kryptografiske digitale aktiver, der hver især har unikt identificerbare metadata og koder. Deres data er gemt på blockchainen, hvilket sikrer, at de ikke kan duplikeres eller forfalskes.

Tokens tjener som en repræsentation, ligesom en gældsbrev, for digitale eller håndgribelige genstande. Der kan f.eks. oprettes NFT'er, der repræsenterer digital kunst, virtuelle ejendomme i et spil, Pokémon-samlekort eller endda en persons personlige identifikations oplysninger.

På nuværende tidspunkt er størstedelen af markedet for NFT'er fokuseret på samler objekter som sportskort og digital kunst. Men der er også andre højpris NFT'er på markedet, f.eks. den tokeniserede version af det allerførste tweet, der blev skabt af Twitter CEO Jack Dorsey.

I denne artikel forklarer vi alt om NFT'er, lige fra detaljerne om, hvordan de fungerer, til deres betydning og værdi. Lad os finde ud af det uden videre!

Bitcoin Neon

Hvad bruges NFT'er til ?

Konceptet med digital repræsentation af fysiske genstande er ikke nyt. Men tilføjelsen af blockchain-teknologien gør NFT'er vigtige. Som en del af en blockchain er NFT'er let verificerbare og unikke, og hver enkelt NFT kan spores tilbage til den oprindelige udsteder.

NFT'er er ved at revolutionere markedet for spil, kunst og samler objekter. De har også potentiale til at forandre ejendomshandel, rejser og identitetsstyring. Der er blevet brugt millioner af dollars på NFT'er i de seneste år, og deres popularitet fortsætter med at vokse blandt samlere og krypto forhandlere.

NFT'er og videospilverdenen

For første gang er det muligt at sikre uændret ejerskab og effektivt salg af samlerobjekter og spil. Dette åbner mange muligheder for onlinespil og verdensopbygning.

I virtuelle verdener som Decentraland og The Sandbox kan spillerne f.eks. skabe stort set alle de forretninger, de kunne skabe offline - designe og sælge hatte, skabe avatarer eller sælge billetter til forlystelsesparker.

Spillerne kan endda skabe valutaer i spillet, som de kan sælge til andre brugere.

NFT'er og kunst

NFT'er er ved at revolutionere kunstverdenen. Gennem en NFT-børs kan kunstnere sælge digital kunst direkte til købere uden at skulle gå gennem et galleri eller auktionshus.

Typisk kan mellemmænd tage en stor procentdel af overskuddet fra salget, hvilket betyder, at kunstnere kan øge deres overskud ved at bruge NFT'er.

non-fungible token

Det er endda muligt for kunstnere at få royalties, hver gang deres kunst eller musik sælges. Den dyreste digitale kunst, der er solgt til dato, er en gruppe NFT'er skabt af Beeple, som blev solgt for over 69 millioner dollars.

NFT'er og identitetsstyring

NFT'er kan også bruges til identitetsstyring. I øjeblikket rejser folk verden over med fysiske pas, som let kan gå tabt eller stjæles og endda kopieres eller forfalskes.

Lagring af identitetsoplysninger på blockchain har potentiale til at eliminere disse risici og kan en dag gøre rejse behandlingen mere effektiv.

NFT'er og fast ejendom

Fast ejendom er et andet anvendelsesområde for NFT'er. Det er svært at dele ejendom, men det er nemt at dele digitale ejendomme. Flere personer kan investere i en ejendom og handle med den, hvis den er blevet digitaliseret. Dette princip kan også anvendes på andre fysiske aktiver.

NFT og forsyningskæden

NFT'er kan også bidrage til at forbedre og validere forsyningskæderne. Et kaffefirma kan f.eks. bevise, at dets bønner er handlet på fair vis. En vinproducent kan oprette en NFT for hver enkelt flaske vin for at spore hvert enkelt trin i produktionen.

nft symbolNFT-standarderne

De fleste NFT-tokens oprettes i øjeblikket ved hjælp af en af to Ethereum-tokens protokoller, ERC-721 eller ERC-1155. Disse er i det væsentlige token-blåtryk, der er skabt af Ethereum-holdet.

Blueprintet skaber en skabelon for visse oplysninger, der skal medtages for enhver ny NFT, f.eks. sikkerheds- og ejeroplysninger. Ved at standardisere den måde, hvorpå disse oplysninger oprettes, distribueres og udveksles NFT'er nemt.

Ud fra en skabelon kan softwareudviklere skabe NFT'er, der er kompatibel med store offentlige børser og NFT-wallets som MyEtherWallet og MetaMask. På denne måde kan folk købe og sælge NFT og opbevare dem i deres personlige tegnebøger.

Andre blockchain-netværk, såsom Tron, Neo og Eos, er også ved at udvikle standarder for NFT-tokens. De har hver især forskellige funktioner, så softwareudviklere kan vælge den platform, der passer bedst til den token, de skaber.

 

Neon Gaming Bitcoin Accepted

Hvad gør NFT'er værdifulde ?

Som med alle andre typer aktiver er det udbud og efterspørgsel, der bestemmer prisen på NFT'er. Da der kun findes et begrænset antal af hver samling af NFT'er eller individuelle NFT'er, kan efterspørgslen være meget stor.

Man kan spørge, hvad formålet er med at eje en repræsentation af en genstand i begrænset oplag i stedet for den faktiske genstand. NFT'er er både let verificerbare og helt unikke. Det gør dem let at udveksle online.

Deres kode er også nyttig, fordi hver enkelt NFT kan spores, herunder tidligere transaktioner af det pågældende token. Dette sikrer sikkerhed og gennemsigtighed og forhindrer salg af svigagtige genstande.

Spillere, investorer og samlere er strømmet til NFT-markedet, fordi de ser potentialet for en betydelig markedsvækst og fortjeneste.

I nogle onlinespil er f.eks. fast ejendom et værdifuldt aktiv. Hvis en person ejer et stykke jord på en hovedvej i en virtuel verden, hvor han kan åbne et kasino, kan han tjene mange penge. Så den jord er meget værdifuld.

Er NFT'er kryptovalutaer ?

Kryptovalutaer er ligesom fysiske penge fungible aktiver, som kan udveksles og bruges til finansielle transaktioner, fordi de er identiske med hinanden. F.eks. er en amerikansk dollar altid det samme værd som en anden amerikansk dollar.

Selv om NFT'er er baseret på blockchain-teknologi, er de ikke det samme som kryptovalutaer, fordi de ikke kan handles med hinanden. Tænk på en NFT som et pas eller en billet til en begivenhed. Hver enkelt er unik.

 

nft crypto monnaie

En NFT, der repræsenterer et baseballkort, kan ikke byttes direkte til en NFT, der repræsenterer et digitalt kunstværk. Og selv en NFT, der repræsenterer et baseballkort, kan ikke ombyttes med en NFT, der repræsenterer et andet baseballkort. Det skyldes, at hver NFT er unik og indeholder specifikke identifikationsoplysninger.

NFT'er ligner imidlertid kryptovalutaer, idet de har attributter og metadata, der gør dem let overførbare og identificerbare.

De vigtigste kendetegn ved NFT'er

NFT'er har flere karakteristika, der adskiller dem fra andre typer aktiver og er af interesse for investorer. Disse karakteristika er som følger:

  • Udelelige: I modsætning til bitcoin eller andre former for kryptovalutaer kan NFT'er kun købes og sælges i deres helhed. De kan ikke opdeles i mindre dele.
  • Ikke-interoperable: Ligesom NFT'er ikke kan udveksles med hinanden, kan en type NFT ikke anvendes i et andet NFT-system eller en anden NFT-samling. NFT'er, der anvendes i onlinespil, er f.eks. som et spillekort eller en spillebrik. Ligesom en Monopoly-mønt ikke kan bruges i spillet Game of Life, kan ejeren af en CryptoKitties NFT ikke bruge denne NFT i spillet Gods Unchained.
  • Uforgængelig: Tokenoplysninger gemmes sikkert på blockchainen ved hjælp af smarte kontrakter. Det betyder, at NFT'er ikke kan slettes eller kopieres.
  • Uforanderlig: En vigtig egenskab ved NFT'er er, at den person, der køber en, faktisk er i besiddelse af den. De kan sælge den eller beholde den. Den er ikke ejet af et selskab, som det er tilfældet med iTunes, der ejer musik og giver licenser til brugerne.
  • Kan kontrolleres: NFE'ernes skabelse, transaktions- og identifikationsoplysninger kan spores og verificeres uden indgriben fra en tredjepart. Dette giver alle, der er interesserede i at købe en NFT, mulighed for at sikre dens legitimitet og foretage deres egen due diligence forud for købet. Dette forhindrer oprettelse og salg af svigagtige tokens.
  • Skalerbar: To NFT'er kan kombineres for at skabe en ny unik NFT.
  • Kan lagre metadata: NFT-skabere og -ejere kan tilføje metadata til NFT'er. En kunstner kan f.eks. signere sit digitale kunstværk.

Ting, der skal huskes om NFT'er

NFT-markedet er stadig nyt og har et stort potentiale for skaberne og investorerne. Inden man investerer i kryptovalutaer, NFT'er eller andre digitale aktiver, er det dog vigtigt at undersøge og forstå markedet og være opmærksom på, at værdien kan bevæge sig støt opad såvel som nedad.

Hvis fysisk kunst og gamingverdenen er en del af din passion, er der en god chance for, at en gaming neon til at dekorere væggen i dit spillerum kan være af interesse for dig, hvis det er tilfældet, er du velkommen til at tage et kig på vores neon-kollektion, der er tilgængelig direkte ved at klikke på billedet nedenfor!

Gamer Aesthetic Neon

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Recevez nos articles dans votre boite email.