Hvor Meget Koster et Gaming Rum

Hvor Meget Koster et Gaming Rum ?

læsning

Med high-end grafik og avancerede scenarier er den tid, der bruges på spil, steget, og derfor ønsker mange mennesker at have deres eget gaming room i deres soveværelse eller i det mindste i deres eget værelse.

Hvis du overvejer at omdanne dit værelse til et rigtigt gaming rum, spekulerer du sikkert på, hvor meget det vil koste. Vi har undersøgt alt det, du skal bruge for at skabe dit eget gaming rum, og vi har et svar til dig.

Den gennemsnitlige pris for alt udstyr til et dedikeret gaming room er ca. 18,000 kr.. Prisen varierer afhængigt af det udstyr, du vælger, og dets tilbehør. Hvis du allerede har en spillekonsol eller pc, kan du forvente at bruge mindst 4000 kr. på de ekstra nødvendige ting. Men nogle mennesker bruger endnu mere!

Når du er færdig med at læse denne artikel, vil du vide, hvad hvert enkelt vigtigt element, der skal installeres i dit gamingroom, koster. Vi vil også besvare alle andre spørgsmål, du måtte have om indretning af dit gaming rum.

Nok snak, lad os komme i gang!

Game Rum Neon

Omkostningerne ved en spillecomputer og -konsol

Det første, du skal bruge til dit spillerum, er en enhed, som du kan spille på. Din første beslutning bør være, om du vil spille på en fast pc, en bærbar computer eller en spilkonsol.

Hvis du vælger et fast tårn, skal du vælge en pc med en kraftig processor, RAM, et godt grafikkort og masser af lagerplads. Hvis du vælger at købe en færdig gaming-pc, kan du forvente at betale alt fra 4000 kr. til over 12,000 kr..

Hvis du vælger at specialbygge din pc, kan du betale mindre eller mere, afhængigt af hvilke dele du vælger at bruge. 

gamer pc kasse

 

En bærbar computer til gaming koster mellem 4,500 kr. og 7,500 kr., og du får ret begrænsede gaming-muligheder for næsten samme pris. Du skal forvente at betale mere for avancerede funktioner.

Det bedste er at bygge dit eget tower ved at købe de forskellige komponenter, som det består af. Du kan slippe afsted med meget god ydeevne til en ret fornuftig pris.

Hvis du vælger at købe en spilkonsol, vil det koste dig omkring 2,000 kr. til 3,000 kr. for den næste PS5, der udkommer, og mellem 2,000 kr. og 4,000 kr. for Xbox Series X. Du kan dog også vælge Nintendo Switch til lidt over 2,000 kr..

PC-skærm eller tv ? 

Hvis du har en pc eller en spil konsol, har du også brug for et tv eller en skærm. Du skal som minimum have en skærm med en opdateringshastighed på 75 Hz, en opløsning på 1080p og en responshastighed på 5 millisekunder. Afhængigt af mærket koster disse skærme omkring 1,000 kr. 

skrivebord gamer skærm

Et tv skal have mindst de samme specifikationer. Du kan godt spille på en skærm eller et tv med lavere specifikationer, men du kan blive skuffet over udseendet og betjeningen. Prisen for et tv afhænger af dets størrelse og mærke. Du kan forvente at betale mindst 700 kr. for et lille tv.

Gaming Tastatur og Mus

En moderne spil controller og gaming mus sidder sammen med et tastatur og hovedtelefoner på et bord i et mørkt gaming rum.

Mens et almindeligt tastatur og en almindelig mus kan gøre tricket, er det bedst at inkludere en dedikeret gaming mus og et gaming tastatur, hvis du vil skabe et rum med en typisk gamer-følelse.

gamer tastatur og mus pakke

De giver et bedre gameplay og kører mere jævnt end de gennemsnitlige modeller. En basal gaming mus eller et basalt gaming tastatur koster ca. 70-150 kr. stykket. Nogle modeller koster dog mellem 300 og 1,000 kr..

Omkostningerne ved en gamer-stol

Selv om der findes mange ikke-gamingstole, men flere kontorstole, der sandsynligvis er lige så komfortable, er hovedårsagen til, at gamere vælger at købe en gamingstol, dens design.

lysende gamer-stol

De ser bare cool ud og kan virkelig forbedre udseendet på dit kontor. De mest enkle modeller af gamer-stole koster omkring 600 kr., men nogle modeller sælges for op til flere tusinde kroner.

Valg af et skrivebord

Du har brug for et sted at stille din computer, så et skrivebord er et must i dit gaming rum. Prisen for skrivebordet afhænger af den størrelse og stil, du vælger.

Hvis du vælger at have flere skærme, skal du sørge for at vælge et skrivebord, der er stort nok til at rumme dit udstyr. Mens billige skriveborde kan købes for omkring 600 kr., skal du regne med at betale mellem 1,000 kr. og 11,000 kr. for et kvalitets skrivebord. 

gamer setup-bord

Yderligere omkostninger

Vi har gennemgået de vigtigste ting, du har brug for for at skabe et spillerum, men lad os nu tale om nogle af de ekstra ting, du måske ønsker at medtage.

Grafikkortet

For at få den bedste spiloplevelse skal du sørge for, at din købte gamer-pc har et godt grafikkort, eller at din specialbyggede pc har det. Et high-end grafikkort som GeForce 3070 vil være fantastisk til spil og VR-headsets.

Der er i øjeblikket lagerproblemer for grafikkort, hvilket får priserne til at være oppustede. På markedet i dag koster et grafikkort flere hundrede kroner. Du kan finde et GeForce 3070 mellem 2,600 kr. og 6,000 kr..

geforce rtx 3070 grafikkort

RGB-belysning

Selvom du kan klare dig uden at tilføje belysning til dit rum, vil det helt sikkert tilføje noget til det.

Heldigvis kan det være ganske billigt at tilføje RGB LED-belysning til dit rum, og der er mange måder at gøre det på.

Den mest almindelige er at købe RGB-lysbånd og f.eks. fastgøre dem bag på dit skrivebord.

setup gaming rgb

Dekorative lamper

Selv om det ikke nødvendigvis er vigtigt ved første øjekast, kan en eller to sengelamper på dit skrivebord eller tv-stativ tilføje et dejligt dæmpet touch til din belysning ud over RGB LED-bånds.

Hvis du ønsker at investere i en bordlampe med varme farver, hvorfor så ikke bare investere i en flot lampe på barnets tema med for eksempel en lampe i form af spøgelses pac-man, tetris eller endda knapper fra playstation ?

Hvis du er fristet, kan du finde mange modeller af gaming lamper gennem vores kollektion direkte tilgængelig ved at klikke på billedet nedenfor! 

Gamer Aesthetic Lamper

Lydisolering

Hvis du deler hus med andre mennesker, og du ved, at du er ret højlydt, når du spiller, kan du måske ønske at lydisolere dit værelse.

Du vil være glad for at vide, at de fleste mennesker ikke lydisolerer hele deres legerum, men i stedet bruger lydisolerende gardiner eller dørtætninger.

Meget støj kan slippe ud under din dør eller gennem et vindue. En lydtæt dørstopper koster dig omkring 70-150 kr..

Hvorfor har de fleste afspillere tre skærme ?

Opsætning af 3 skærme til spil

Du har måske bemærket, at de fleste spillere har mindst to skærme, og ofte tre. Hvorfor er det sådan? Du behøver ikke at have flere skærme for at spille, men der er nogle fordele.

De fleste gamere har flere skærme for at multitaske. Det giver dig mulighed for at spille på én skærm og bruge de andre til streaming eller til at se film eller youtube-videoer. Nogle spil har chat funktioner i spillet, og hvis du har to skærme, kan du have åben chat på en separat skærm.

Nogle gamere vælger at have flere skærme for at få en mere medrivende spiloplevelse. I stedet for at købe en buet skærm kan de orientere to ekstra skærme omkring en central skærm for at skabe en stor spilskærm. Dette er en god idé til racerspil og spil, der kræver et stort visningsområde.

Kan du få en komfortabel gaming stol til en lav pris ?

Vi nævnte tidligere, at gaming stole oftere bliver købt for deres udseende end for deres komfort. Det betyder dog ikke, at du ikke kan finde en komfortabel gaming stol.

Komfort er subjektiv, og det, som en anden måske finder behageligt, vil du helt sikkert ikke finde det. Det bedste du kan gøre er at undersøge gaming stole og tjekke deres anmeldelser.

billig gaming stol

Hvis komfort er din højeste prioritet, foreslår vi, at du tager i en butik og afprøver et par stole. Hvis du ikke har noget imod udseendet af en gaming stol, vil en kontorstol sandsynligvis være mere komfortabel for dig.

Så du kan måske finde en god værdi for dine penge. Hvis du vil holde dig til en stol, der typisk er lavet til gaming, er det desværre ret svært at finde en fysisk.

Hvad er den bedste lysfarve til gaming ?

Når du har fået dit udstyr, spekulerer du måske på, hvad du skal gøre med belysningen. Der er faktisk ikke én farve, der fungerer bedst per se; det er et spørgsmål om personlige præferencer. De fleste foretrækker at spille med dæmpet belysning for at undgå blænding på skærmene. Gamere vælger ofte RGB-belysning. 

led rgb gaming

RGB-belysning står for rød, grøn, blå, og disse pigmenter bruges til at skabe mange forskellige farver. Gamere vælger RGB-belysning for at vælge en farve baseret på deres humør eller den følelse, de ønsker at skabe.

Du vil ofte se mange stykker gaming udstyr med farveskiftende funktioner. Gaming-tastaturer, -mus og -skærme kan alle købes med RGB-belysning. Du kan også købe RGB-lysbånd til at placere bag skærme og under dit skrivebord. Tilpasningsmulighederne er uendelige.

Kan du bygge et gaming rum på et lille budget ? 

Et gaming rum kan laves til en meget overkommelig pris, men det er meget nemt at bruge tusindvis af kroner på at skabe et fantastisk gaming rum, hvis du ønsker det. Beslut dig for et budget og hold dig til det!

På den anden side, hvis du nogensinde ønsker at starte en samling af retrospil derudover, vil det medføre mange ekstra omkostninger, især fordi mange kultspil på konsoller som NES, Megadrive eller Nintendo 64 er en formue værd i dag.

Hvis du ikke ejer dem eller ikke har dem længere, og du stadig har dine gamle konsoller på loftet. Du vil kunne købe disse spil til en lavere pris med retro replika-spilkassette. Ellers kan de ofte findes i specialforretninger, på loppemarkeder eller på hjemmesider som ebay. 

Arkade Rum Neon

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Recevez nos articles dans votre boite email.