Hvordan Kan du Sætte LEDs i dit Gaming Setup ?

Hvordan Kan du Sætte LEDs i dit Gaming Setup ?

læsning

Hvis du ønsker at tilføje farve eller subtilitet til dit gamer-setup, er LED'er et godt valg! LED'er sælges i store ruller, som du nemt kan installere, selv hvis du ikke har nogen elektrisk erfaring.

En vellykket installation kræver blot lidt planlægning i starten for at sikre, at du får den rigtige længde LED og en passende strømforsyning. Derefter kan du forbinde LED'erne ved hjælp af købte stik eller ved at lodde dem sammen.

Stikkene er nemmere at bruge, men lodning er den bedste løsning for en mere permanent måde at forbinde LED-strimlerne og stikkene på. Afslut ved at lime LED'erne på plads med deres selvklæbende bagside, og sæt dem derefter i stikkontakten for at nyde den stemning, de skaber.

Når du er færdig med at læse denne artikel, kan du nemt installere dine LED'er på forskellige vigtige steder i dit setup! Hvis du ikke har dit led-bånd endnu, kan du klikke på billedet nedenfor, du kan måske lide denne model!

Anyway, lad os starte uden videre!

LED-bånd pc gamer

1) Vælg dine lysdioder og din strømforsyning

Før vi går i dybden med placeringen af LED'er, skal vi vælge de LED'er, der passer til en tilsvarende strømforsyning i henhold til deres spænding og strømforbrug. Bare rolig, intet for kompliceret, vi forklarer det hele til dig lige nu!

Trin 1: Mål det område, hvor du planlægger at hænge LED'erne op

Lav et groft skøn over, hvor meget LED-belysning du har brug for. Hvis du planlægger at installere LED-belysningen forskellige steder, skal du måle hvert enkelt sted, så du senere kan skære belysningen til i størrelse.

Læg målingerne sammen for at anslå den samlede længde af LED-belysning, du skal købe

 1. Planlæg installationen, før du gør noget andet. Prøv at lave en skitse af området, hvor du noterer, hvor du vil placere belysningen og eventuelle nærliggende stikkontakter, som du kan tilslutte den til.
 2. Sørg for at tage højde for afstanden mellem den nærmeste stikkontakt og LED-lysets placering. Anskaf om nødvendigt en længere lyslængde eller en forlængerledning for at bygge bro over afstanden.
 3. LED-strips og andre forsyninger kan fås online. Nogle stormagasiner, boligcentre og belysningsforhandlere fører dem også.

Trin 2: Tjek LED'erne for at se, hvilken spænding de kræver.

For at gøre dette skal du blot se på produkt mærket på LED-stripsene eller på hjemmesiden, hvis du køber dem online. LED'er er enten 12V eller 24V. For at de kan fungere i lang tid, skal du have en ordentlig strømforsyning. Ellers har de måske ikke nok strøm til at fungere.

led-gaming-setup
 1. Hvis du planlægger at bruge flere strips eller klippe LED'erne i mindre strips, kan du normalt tilslutte dem til den samme strømkilde.
 2. 12V-lysene fungerer godt de fleste steder og bruger mindre strøm. Men 24V-varianten lyser klarere og fås i længere længder.

Trin 3: Bestem det maksimale strømforbrug for LED-strimler

Hver LED-strimmel forbruger et bestemt antal watt, eller elektrisk energi. Dette afhænger af længden på strimlen. Tjek produkt mærket for at finde ud af, hvor mange watt pr. 1 fod (0,30 m) lyset bruger. Multiplicer derefter disse watt med den samlede afstand af den strimmel, du planlægger at installere.

 1. Hvis du f.eks. installerer en 7,6 m lang lysbåndslampe, der bruger 5,12 watt pr. fod: 25 watt x 3 fod = 128 watt i alt.
 2. Husk, at målingen vil variere afhængigt af, hvor du bor. Sørg for at kontrollere, om det er watt pr. meter eller watt pr. fod.
 3. Hvis produkt mærket angiver det samlede wattforbrug i watt, skal du dividere det med det samlede antal fod eller meter af spolen. Hvis båndet f.eks. er 5 fod langt og har en effekt på 24 watt, er 24 / 5 = 4,8 watt pr. fod.
  Led-bånd hvid

  Trin 4: Beregn den mindste effekt af dit LED-bånd

  For at finde ud af den minimale effekt skal du gange strømforbruget med 1,2. Resultatet af denne enkle beregning fortæller dig, hvor meget strøm din strømforsyning skal have for at holde LED'erne tændt.

  Da LED'er kan bruge lidt mere strøm end forventet, skal du lægge yderligere 20 % til det samlede resultat og betragte det som din minimumseffekt. På denne måde vil den tilgængelige strøm aldrig være mindre end det, som lysdioderne har brug for.

  Hvis du f.eks. bruger en 7,6 m (25 ft) strimmel: 128 watt i alt x 1,2 = 153,6 watt. Strømforsyningen skal levere mindst 153,6 watt, ellers virker lyset ikke.

  Læg 20 % til det anslåede beløb for at sikre, at lyset forbliver tændt: 153,6 watt x 20 % = 30,72 watt. Så 153,6 watt + 30,72 watt = 184,32 watt i alt.

  Trin 5: Få den mindste strømstyrke

  Divider strømforbruget med spændingen for at få minimums ampere. En sidste måling er vigtig for strømforsyningen af dine nye LED-bånds.

  Strømstyrke, eller ampere, måler den hastighed, hvormed en elektrisk strøm bevæger sig. Hvis strømmen ikke flyder hurtigt nok gennem en lang LED-strimmel, vil lyset svækkes eller slukkes. Strømstyrken kan testes med et multimeter eller estimeres med lidt matematik.

  Hvis du f.eks. har 12V LED'er, der bruger 128 watt strøm: 128 / 12 = 10,66 ampere. Hvis du vil teste dine LED-strips, skal du røre multimeterets ledninger til kobberpunkterne på en af dine LED'er og sørge for, at det er indstillet til A for ampere.

  lejlighed-med-led-bånd

  Trin 6: Køb en strømforsyning, der passer til dine elektriske behov

  Du har nu nok oplysninger til at vælge den perfekte strømforsyning til at tænde dine LED'er. Find en strømforsyning, der passer til både det maksimale watt- og ampereforbrug, som du beregnede tidligere. Den mest almindelige type strømforsyning er en adapter af murstenstypen, svarende til dem, der bruges til at forsyne bærbare computere med strøm.

  Den er meget nem at bruge, da du blot sætter den i væggen efter at have tilsluttet den til LED-striben. De fleste moderne adaptere leveres med de nødvendige dele til at tilslutte dem til LED-strimlerne.

  • Hvis du planlægger at forsyne forskellige LED-strips separat, skal du købe strømadaptere til hver af dem. Husk at beregne strømbehovet for hver enkelt, da de kan være forskellige.
  • Hvis du har lysdæmpbare lamper, skal du vælge en strømforsyning, der også er dæmpbar. Du kan også placere en lysdæmper mellem strømforsyningen og LED'erne.
  • En anden mulighed er at koble LED-stripsene til din eksisterende strømforsyning ved hjælp af en fast forbundet strømforsyning. Installationen er vanskelig og potentielt farlig, så få en elektriker til at hjælpe dig.

  2) Sådan tilslutter du din LED bånds og strømforsyninger

  På dette tidspunkt i guiden bør du nu have din LED bånds, en eller flere strømforsyninger tilpasset dit behov, nu er det tid til at se, hvordan du tilslutter det hele!

  Trin 1: Tilslut dine separate LED-bånds

  Brug hurtigforbindelser, hvis du skal forbinde separate LED-bånds. Snap Stikkene passer over kobber punkterne i enden af LED-striben.

  Disse punkter er markeret med et plus eller minus. Placer clipsen, så den rigtige ledning sidder på hvert punkt. Placer den røde ledning på det punkt, der er markeret som positiv (+), og den sorte ledning på det punkt, der er markeret som negativ (-).

  Selv om det er nødvendigt for dig at købe disse stik, gør de moderne LED-installation lettere. De er meget praktiske til sammenkobling af LED-strimler eller strømkilder.

  Hvis du ikke har de relevante stik eller ikke ønsker at bruge dem, kan du lodde stripsene sammen i stedet.

  band led

  Trin 2: Vælg de kabler, du skal sigte efter

  Vælg skrueforbindere for at dække eventuelle løse ledninger. Skruestik Terminaler har åbne slots til ledninger, der bruges til at forbinde visse lysdioder eller enheder.

  Tjek stikket for at se, hvilke terminaler der er markeret med positiv og negativ. Sæt derefter den tilsvarende ledning ind i hver. Brug en Phillips-skruetrækker til at dreje terminal skruerne med uret, hvilket holder ledningerne på plads.

  Skruestik bruges ofte til lodning, men de kan også være nyttige til at tilslutte en lysdæmper eller til at forbinde flere LED-strimler til den samme strømforsyning.

  Trin 3: Tilslut LED'en til din strømforsyning med et hurtigstik

  Din strømforsyning vil have et langt kabel med et stik i den ene ende. LED-strips har også en lignende adapter i den ene ende.

  Strømforsyningsadapteren sættes i strømadapteren på LED-striben. Hvis du klipper stikket af LED-strimlen, kan du købe et andet hurtigstik, der kan sættes på enden af striben.

  Hvis din LED-strimmel ikke allerede har et stik, skal du først bruge et clipstik og derefter sætte det fast til et skruestik.

  En måde at tilslutte flere LED-strimler til en strømforsyning på er at bruge en stripsplitter. Den har flere stik i den ene ende til LED-strimlerne. Den modsatte ende passer til stikket til strømforsyningen.

  Derefter kan du teste dine strips. Hvis de ikke lyser med det samme, skal du kontrollere, at alle de positive og negative ledninger er på linje med hinanden.

  setup gaming gamer

  3) Lodde LED-strimlerne sammen

  Hvis du nogensinde vælger at lodde dine ledninger til dine strips, er her trinene til at gøre det rigtigt!

  Trin 1: Vælg de strømkabler, der skal loddes

  Vælg de røde og sorte strømkabler til at lodde til LED-kontakterne. LED-lamper har typisk to kontakter, der hver kræver en separat ledning.

  Prøv at bruge ledninger med en diameter på 0,064 til 0,102 cm (0,025 til 0,04 tommer). Få separate sorte og røde ledninger til hver LED, du vil tilslutte.

  Hvis du lodder et stik til ledningen, skal du først kontrollere stikket for at se, om der er ledninger tilknyttet. Hvis den gør det, behøver du ikke at købe separate ledninger.

  Nogle LED-bånds bruger op til 4 ledninger. 24V-varianten bruger ofte røde, blå, grønne og gule ledninger i stedet for røde og sorte, hvilket du kan afgøre ved at se på de kobberprikker, der er mærket på LED'erne.

  Bemærk, at farverne og størrelserne på de anvendte ledninger kan variere en smule afhængigt af, hvor du bor. Men sorte og røde ledninger bruges generelt til strøm.

  Led-bånd 12v Waterproof

  Trin 2: Afrimér enderne af dine ledninger.

  Brug en afisoleringstang til at fjerne 1,3 cm (1⁄2 tomme) af kappen fra hver ledning. Mål fra enden af den ledning, du planlægger at bruge. Klem derefter tråden mellem værktøjets kæber. Tryk, indtil kappen brydes. Når kappen er fjernet, skal de resterende ledninger afisoleres.

  Hvis du bruger ny tråd, skal du afisolere begge ender for at forberede dem til lodning. Hvis ledningerne allerede er fastgjort til et stik, skal du blot afisolere den frie ende.

  Du kan også skære huset over med en skarp kniv, men pas på, at du ikke punkterer ledningerne.

  Trin 3: Beskyt dig selv, før du lodder

  Tag beskyttelse udstyr på, og ventiler området. Lodning afgiver dampe, som kan være irriterende, hvis du indånder dem. For at beskytte dig selv skal du tage en støvmaske på og åbne døre og vinduer i nærheden for at beskytte dig selv.

  Brug også sikkerhedsbriller for at beskytte dine øjne mod varme, røg og metalstænk.

  Du kan også bære varmebestandige handsker, men de kan påvirke din evne til at bruge lodde kolben.

  Hold andre mennesker og kæledyr ude af området, indtil du er kølet ned og har lagt loddejernet væk.

  Trin 4: Lodder dine ledninger

  Vent ca. 30 sekunder, til loddekolben er opvarmet til 177 °C (350 °F). Ved denne temperatur er lodde kolben klar til at smelte kobberet uden at brænde det. Loddekolben er meget varm, så håndter den med forsigtighed. Placer det i en varmebestandig loddejernsholder, eller hold det blot, indtil det er varmet op.

  • Prøv at bruge en loddekolbe med en effekt på mellem 30 og 60 W. Det vil være varmt nok til at smelte kobberet, men det vil sandsynligvis ikke brænde det.
  • Varmen fra loddekolben vil være mærkbar, efterhånden som den varmer op. Hold det væk fra brændbare overflader, indtil det er kølet af igen.
  setup gaming bla
  • Smelt enderne af ledningerne på kobber punkterne på LED-strimlen. Placér den røde ledning på det punkt, der er markeret som positivt (+), og den sorte ledning på det negative (-) punkt. Arbejd på de to ledninger en efter en. Hold loddekolben i en vinkel på 45 grader ved siden af den blottede ledning. Rør derefter let ved ledningen, indtil den smelter og låser sig fast på plads.

  Hvis du har problemer med at få ledningerne til at klæbe sammen, kan du hente separat kobberlodtråd og smelte den på den blottede ledning. Loddet vil sikre, at ledningerne er forbundet til LED-padsene.

  Trin 5: Vent på, at loddet afkøles

  Vent mindst 30 sekunder på, at loddet afkøles. Loddet kobber afkøles normalt meget hurtigt. Når tiden er gået, skal du føre hånden tættere på LED-striben. Hvis du opdager, at der kommer varme fra den, skal du give den mere tid til at køle af. Når afkølingen er færdig, kan du tilslutte dine LED-lamper for at teste dem.

  Mens du venter på, at LED'erne køler ned, skal du passe på din lodde kolbe. Læg det i en varmebestandig holder, indtil det er kølet af, og tag derefter stikket ud af stikkontakten for at opbevare det.

  Hvis lysene ikke virker, skal du kontrollere forbindelserne. Sørg for, at ledningerne sidder fast på LED'en, og at de er forbundet til de rigtige kobberpunkter. Hvis de stadig ikke virker, skal du prøve igen med en ny strimmel.

  colored-setup

  Placer et krympebånd over de udsatte ledninger og varm det kortvarigt op. Krympe Båndet vil vikle sig om den udsatte ledning for at beskytte den og forhindre elektrisk stød. Brug en skånsom varmekilde, f.eks. en hårtørrer indstillet på lav varme. Hold den ca. 15 cm fra slangen og bevæg den frem og tilbage for at undgå at brænde den. Når røret sidder tæt om lodningerne, kan du efter ca. 15-30 minutters opvarmning installere LED'erne til brug i dit hjem.

  De udsatte ledninger er sårbare, selv om du har loddet dem godt. Dæk dem til, så de holder længere, og du kan bruge dem sikkert i dit hjem!

  Du kan bruge en varmepistol eller et andet værktøj til at varmekrympe slangerne. Hvis du bruger en åben flamme, skal du være meget forsigtig med ikke at brænde eller smelte noget.

  Trin 6: Tilslut det hele

  Tilslut de modsatte ender af loddetrådene til andre lysdioder eller stik. Lodning bruges ofte til at forbinde separate LED-strimler, og det kan du gøre ved at lodde ledningerne til kobber punkterne på de nærmeste LED-strimler. Trådene gør det muligt for strømmen at strømme gennem de to LED-strimler.

  Trådene kan også forbindes til et hurtigt skruestik, der sættes i en strømforsyning eller en anden enhed. Hvis du bruger et stik, skal du sætte ledningerne ind i stik åbningerne og derefter bruge en Phillips-skruetrækker til at stramme de skrueterminaler, der holder dem på plads.

  Nogle typer hurtig kontakter leveres med strømkablerne allerede installeret. Hvis du vil bruge stikket, skal du blot lodde ledningerne til LED-striben.

  opsætning med led

  4) Montering af de selvklæbende lysdioder

  Nu hvor LED'erne er blevet afsendt som du ønskede, at alt er blevet tilsluttet som det skal, skal du hænge dem op! Da de fleste bånd er selvklæbende (især vores), er installationen ret enkel, og vi vil se, hvordan du skal gå frem nu!

  Trin 1 : Rengør det område, hvor dine lysdioder skal installeres

  Vask installationsområdet med varmt vand, og tør det derefter af. Fugt en ren klud med varmt vand, og tør derefter overfladen af for at fjerne alt snavs.

  Alt efterladt snavs kan forhindre LED'erne i at hæfte, så rengør overfladen grundigt, indtil den er fri for snavs og slidmærker.

  Fjern eventuel fugt med en ren, tør klud, eller lad overfladen lufttørre i 30 minutter.

  • Hvis du vil fjerne genstridige pletter, kan du i stedet fugte kluden med isopropylalkohol. Du kan også kombinere lige store mængder varmt vand og hvid eddike for at lave et andet rengøringsprodukt.
  • Hvis du stadig har problemer med pletterne, kan du bruge et specialiseret rengøringsmiddel til den overflade, du behandler. Køb f.eks. et træ rensemiddel til behandling af træoverflader.

  Trin 2: Installer dine LED

  Træk den selvklæbende film af, og sæt LED'erne på plads. LED'er er som klistermærker, så vent med at fjerne bagsiden, indtil du er klar til at sætte dem på væggen. Det er bedst at gøre det lidt ad gangen.

  Start i den ene ende af overfladen, og træk holderen af den første LED-lampe. Placer den, tryk den ned med hånden, og fortsæt derefter med at placere resten af striben.

  Tag dig god tid. Sørg for, at lysdioderne er på det rigtige sted, så du ikke behøver at flytte dem senere.

  Hvis strimlerne ikke klæber fast til overfladen, skal du måske rengøre den igen. Ellers kan du få monteringstape, velcro strimler, monteringsklemmer eller et andet værktøj til at holde lysene på plads.

  Trin 3: Skær dine lysdioder til i størrelse

  For at klippe dine lysdioder til størrelsen skal du følge de stiplede linjer på strimlerne! Spol den længde LED'er, du har brug for, ud af spolen, og find derefter de stiplede linjer på hver enkelt LED. De er normalt placeret mellem kobber punkterne hver 5,1 cm (2 in) langs hver lampe.

  Skær gennem linjen for at adskille strimlen fra spolen uden at beskadige den. Sørg for, at strimlen er lang nok til dit projekt.

  Klip kun ved det angivne mærke. Hvis du klipper andre steder, vil båndet ikke fungere. Kobber Punkterne er der, så du kan forbinde båndet med noget andet og få det til at fungere.

  Husk, at hver LED-strimmel, du klipper, skal være tilsluttet strømforsyningen eller en separat strømforsyning. Hvis du vil gøre processen så enkel som muligt, skal du kun klippe LED'erne, hvis du absolut har brug for dem.

  5) Nyd lys udbytte fra dine LED'er

  Nu ved du, hvordan du installerer en klassisk eller Rgb LED strip. Som ekspert på området ved du nu, hvordan du kan adskille din led strip i flere dele og finde en passende strømforsyning til hver af dem.

  Du bør også være lige så klar over som vi er, at det kan skabe en farverig, futuristisk og dæmpet atmosfære til at forskønne og oplyse dit gaming setup. Gengivelsen er som regel altid i top og lys styrken perfekt til gaming i et mørkt rum.

  Derfor tilbyder vi hele året rundt rgb led bånd der kan belyse i flere farver til vores kunder. Det er et uundværligt dekorationselement til ethvert gamer-setup, der er navnet værdigt! Oplev nu vores kollektion af led bånd ved at klikke på billedet nedenfor, og du også fuldføre dekorationen af dit setup!

  Led Bånd

  Indsend en kommentar

  Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

  Recevez nos articles dans votre boite email.