Hvordan Spiller man Videospil på en Virtuel Maskine ?

Hvordan Spiller man Videospil på en Virtuel Maskine ?

læsning

Spil på virtuelle maskiner er fremtidens trend, men detaljerne er lidt uklare for de fleste. Virtuelle maskiner giver dig mulighed for at køre et separat operativsystem i et programvindue. Det opfører sig som sin egen computer.

Folk bruger dem til at lege og teste forskellige operativsystemer, udvide deres softwarebiblioteker og afprøve programmer i et mere sikkert miljø. Men hvad med spil på en virtuel maskine?

Det er lidt mere kompliceret at spille spil på en virtuel maskine, men det er ikke umuligt. Folk med grundlæggende teknisk viden burde kunne gøre det.

Efter selv at have oplevet denne proces vil vi i denne artikel forklare, hvordan du gør det, hvad du skal vide, og hvad du skal tage hensyn til, før du går i gang.

Xbox Controller

Hvad er en virtuel maskine ?

En virtuel maskine (VM) er et program, der skaber en virtualiseret verden. Den opfører sig som en separat computer med sin egen software og hardware, der kører i et vindue på dit skrivebord.

Du kan starte den fra en live-cd eller fra en installations diskette med et operativsystem. Operativsystemet fungerer, som om det kørte på en rigtig computer, hvilket betyder, at du kan gøre næsten alt, hvad du ville gøre på en computer.

Operativsystem på din rigtige computer kaldes "værten", og operativsystemerne i den virtuelle maskine kaldes "gæster". Der er ingen begrænsning på antallet af VM'er, du kan have, men din harddisk plads er begrænset. Ressourcerne er spredt ud på de forskellige VM'er, så tingene kan blive langsommere og lukke ned ret hurtigt.

Virtuelle maskiner er ikke lige så hurtige som din computer, og de er ikke ideelle i alle situationer. Alt, der kræver meget CPU-kraft, vil ikke fungere så godt, dvs. alt, der kræver detaljeret grafik eller lyd. 

apex legend

Hvordan installeres en VM ?

For at installere en VM skal du først downloade et VM-program. Vi foreslår, at du bruger enten VirtualBox, VMware Player, Parallels Desktop eller VMware Fusion. Når du har det, er resten ret enkelt. En guide vil hjælpe dig i de fleste tilfælde.

 • Åbn dit VM-program, og klik på knappen for at oprette en ny virtuel maskine.
 • Følg trinene i guiden, der spørger dig, hvilket styresystem du vil installere. Indtast navnet på det operativsystem, du vil bruge, og det er sandsynligt, at guiden automatisk vælger den rigtige indstilling. Hvis ikke, kan du søge efter det i rullemenuen.
 • Klik på "Next" (Næste).
 • Guiden vil guide dig gennem de næste trin. Den vil forhåndsvælge nogle elementer, men du kan ændre dem efter behov. Du skal også beslutte dig for hukommelsesallokeringen. Du kan vælge den eller vælge standardværdien. Hvis du begår en fejl her, skal du ikke bekymre dig, for du kan gå tilbage og ændre denne værdi til enhver tid.
 • Guiden vil hjælpe dig med at oprette en virtuel harddisk. Hvis du allerede har en, skal du sørge for at vælge den. Hvis ikke, vil guiden oprette en ny for dig. Du har to muligheder her:
 • Dynamisk allokeret disk: Du indstiller en maksimal størrelse for disken, men filen vil langsomt vokse til denne størrelse.
 • Fast størrelse disk: Du definerer størrelsen på disken, og den starter ved denne størrelse. Diske med fast størrelse fungerer bedre, fordi de har en tendens til at fungere bedre, når de er større fra starten. Det er også en god idé, fordi størrelsen ikke vil overraske dig.
 • Klik på "Create" (Opret) for at oprette den virtuelle harddisk. Dette kan tage et par minutter eller et øjeblik, afhængigt af den størrelse, du vælger.
 • Du kommer ind i det primære VM-vindue, hvor du bør kunne se alt. Du vil se en knap, hvor der står "Start". Klik på denne knap for at åbne alting.

Kan du spille spil på en virtuel maskine ?

Det korte svar er ja, og du kan spille spil på en virtuel maskine. VirtualBox og VMWare er de bedste VM-programmer, som du kan bruge til dette formål. Alligevel gør spil, der kræver grafikkort eller har high-end grafik, det svært at bruge en VM.

Virtuelle maskiner bruger ikke grafikkort; de kan kun bruge CPU'en. Der er en løsning, som er at bruge en kerne baseret virtuel maskine eller KVM. Det er mere kompliceret, men det virker.

KVM bruger faktisk "passthrough"-teknologi til at bruge dit grafikkort. Der er ingen virtualisering i dette tilfælde; der er tale om en bare-metal-forbindelse. Det er simpelt, men du bør læse hele forklaringen, før du prøver det selv. Nogle af disse trin kan ikke vendes uden at starte hele processen forfra.

Joystick og Gamepad

For at spille på KVM skal du bruge følgende:

 • To skærme med HDMI-indgangsporte
 • To HDMI-kabler
 • En kompatibel processor, der understøtter integreret grafik
 • Et bundkort med en HDMI-udgang sport
 • En GPU med en HDMI-udgang sport
 • Et installeret Manjaro Linux KDE-operativsystem

Vi vil dog ikke lyve for os selv, en virtuel maskine vil ikke erstatte (eller meget næppe derefter) en rigtig gamer pc. Hvis du er en stor gamer, er dette den rigtige løsning. Hvis du ønsker at vælge denne løsning, kan vi anbefale dig at tage et kig på vores blog artikel, der forklarer hvordan du vælger en gamer pc, så du undgår at træffe det forkerte valg!

Hvordan installerer man en KVM ?

 1. Start din terminal og indtast denne kommando for at installere: sudo apt install qemu-kvm libvirt-clients libvirt-daemon-system bridge-utils virt-manager ovmf
 2. Aktivér den ved at indtaste denne kommando: sudo systemctl enable libvirtd.service
 3. Begynd at bruge den ved at indtaste: sudo systemctl start libvirtd.service
 4. Alt skulle nu være installeret på din computer. For at starte det skal du gå til Programmer og søge efter "Virtual Machine Manager".
 5. Hvis du får en fejlmeddelelse, der siger "adduser: The group `libvirtd' not exist", så har du begået en fejl ved at kopiere og installere konfigurationsfilerne.
 6. Start din VM op, og luk den derefter ned med det samme. Det vil tage noget tid, før konfigurationsfilerne er installeret.
 7. Dernæst skal du konfigurere GPU passthrough. Du skal tilslutte et video kabel fra dit bundkort til din hovedskærm. Gentag derefter operationen med et video kabel fra din GPU til en anden skærm.
 8. Nu kan to maskiner ikke dele GPU'en, så du skal bruge en dedikeret GPU til din KVM. Gå ind i dine BIOS-indstillinger for at gøre dette.
 9. Kig i indstillingerne og find den første grafikdriver. Ændr den til at være CPU'ens integrerede grafikkort. De fleste vil finde det i en af PCI-banerne.
 10. Når du har foretaget ændringen, skal du gemme og genstarte din computer.
 11. Dernæst skal du blackliste GPU'en, fordi passthrough oplever en blokering. For at gøre dette skal du køre kommandoen sudo nano /etc/modprobe.d/blacklist.conf.

Når alle disse trin er udført, skal du indsætte denne tekst i det åbne dokument.

For NVidia GPU'er :

 • blacklist new
 • blacklist nvidia

For AMD GPU'er :

 • blacklist radeon

Uanset hvilken indstilling du vælger, skal du gemme filen ved at trykke på "ctrl+x", derefter "y" og til sidst "enter". Når alt dette er gjort, skal du genstarte din computer!

nes controller emulator

Hvorfor bruges VM'er ?

Der er et par grunde til, at folk bruger virtuelle maskiner til andre ting end spil. Her er nogle eksempler: 

 • Afprøvning af nye styresystemer: Når du bygger din gaming rig, vil du måske gerne eksperimentere med et andet operativsystem for at se, hvilket du bedst kan lide. Brug af en VM er en god måde at gøre dette på. Hvis noget går galt, eller hvis du ødelægger noget, vil din hovedcomputer ikke blive påvirket.
 • Kør gammel software: Vi har alle sammen software, som vi elsker, men som er blevet udgået i årenes løb. Hvis du ønsker at køre et gammelt program, som du ikke kan køre på dit nuværende operativsystem (f.eks. Windows 10), er en VM et godt valg. Så længe du kan finde et softwareinstallation program, bør du kunne køre det.
 • Udvikle software eller spil: Hvis du er udvikler, er VM'er gode til at teste dine produkter på forskellige platforme. Du kan foretage ændringer og emulere forskellige versioner i stedet for at flytte filer til andre enheder og styresystemer.
 • For at håndtere problemer med malware: Hvis du ønsker at bruge et program, men ikke kan afgøre, om det er sikkert eller ej, kan du bruge det på en VM for at finde ud af, hvad der foregår. Du kan også downloade et program, som du ved indeholder en virus eller malware, og forsøge at løse problemet. Noget malware kan slippe ud af VM'en, men det er yderst sjældent.

Der er et par andre anvendelsestilfælde, hvor det kan være nyttigt at bruge en VM, men disse er de mest almindelige. 

servor

Spil på virtuelle maskiner: Er det det værd ?

Spil på virtuelle maskiner er ikke svært at lave, men det kan tage lidt tid at sætte det op, og desværre kan tingene ændre sig når som helst. Det bedste er at opsætte en KVM til gaming, selv om det kræver en vis teknisk dygtighed.

Hvis du bare vil prøve et andet styresystem, bruge ældre software, udvikle software, håndtere malware eller andet, er en meget simpel VM nok.

For spil, der kræver tunge billeder og lyd, skal du muligvis købe ekstra hardware. Ikke desto mindre sparer det penge, og du behøver ikke at købe en stor spilopsætning.

Selvom vi kun kan anbefale dig at investere i det, da det stadig er det nemmeste og mest bekvemme. Hvis du nogensinde ønsker at spille på din VM på PC og/eller retrospil på dem, kan vores samling af universal controllere være interessant for dig ! Tøv ikke med at gå ind og kigge ved at klikke på billedet nedenfor ! 

Universelle Controllere

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Recevez nos articles dans votre boite email.