Hvordan Virker en Plasma Kugle ?

Hvordan Virker en Plasma Kugle ?

læsning

Har du nogensinde haft mulighed for at se en plasmakugle? Du ved, de der lamper, som når du rører ved dem, får dig til at føle en lille prikken og får en slags elektrisk lyn til at bevæge sig i alle retninger! Hvis ja, undrer du dig over, hvordan alt dette er muligt? Eller hvem der er opfinderen? Nå, men vi vil forklare dig det hele!

I denne artikel vil vi nemlig se, hvordan en plasma kugle fungerer, ligesom dem, du kan finde i vores samling af Gamer Aesthetic dekorationer (for ja, hvad kan være mere nørdet end denne slags observationer, der afslører ren videnskab?)!

Når du er færdig med at læse disse få linjer, vil du være perfekt i stand til at forstå, hvorfor denne særlige kugle reagerer på den måde, den gør, når du får mulighed for at værdsætte det storslåede show, som dette meget specielle dekorative objekt kan tilbyde.

Lad os opdage alt dette uden yderligere forsinkelse!

Medieval Drage Plasma KugleHvordan virker en plasma kugle ?

Når du studerer historie, ved du så, hvordan de tidlige mennesker overlevede dengang? Det må have været en stor udfordring at jage og samle mad i naturen. Det må have været endnu vanskeligere for dem at oplade deres apparater uden elektricitet!

Plasmakuglens strømkilde

Jeg laver selvfølgelig sjov! Livet var meget anderledes dengang, før mobiltelefoner, tablet-computere og endda forbruger computere. I dag tager vi disse apparater og den elektricitet, der driver dem, for givet.

Kan du forestille dig den kamp, du ville stå over for, hvis du ikke kunne tilslutte et sted for at oplade de enheder, du er afhængig af hver dag?

Elektricitet er allestedsnærværende i vores dagligdag, men vi tænker ikke rigtig over det. Men når man lærer om elektricitet i skolen, kan det være sjovt og spændende. Det gælder især, hvis du har adgang til en plasmakugle!

Hvis du nogensinde har set en af de der klare glaskugler, der lyser op med noget, der ligner elektriske glimt, der strækker sig fra en central kugle til det sted, hvor dine fingre rører glassets yderside, så ved du, hvor seje plasma kugler er!

Hvad er en plasmakugle ?

Men hvad er en plasmakugle? Før vi besvarer det spørgsmål, skal vi først se på, hvad plasma er. Selv om det lyder lidt mystisk, er plasma faktisk den mest almindelige form for stof i universet! Det er endda mere almindeligt end faste stoffer, væsker og gasser!

Southwest Research Institute definerer plasma som "en varm ioniseret gas, der indeholder omtrent lige store mængder positivt ladede ioner og negativt ladede elektroner". Plasma anses for at være en fjerde stoftilstand, som adskiller sig fra faste stoffer, væsker og gasser.

En plasmakugle, der også nogle gange kaldes plasma kugle, lampe, kuppel eller kugle, er en gennemsigtig glaskugle fyldt med en blanding af ædelgasser med en højspændings elektrode i midten. Plasmafilamenter strækker sig fra elektroden til glasset, når der tilføres elektricitet, og skaber fascinerende stråler af farvet lys.

Plasmakuglen blev opfundet af Nikola Tesla, da han eksperimenterede med højfrekvente elektriske strømme i et vakuumrør af glas. Det er derfor, at elektroden i midten af en plasmabold ofte kaldes en Tesla-spole. Moderne plasmakugler, som i dag er meget populære som nyheder og undervisnings objekter, blev designet af Bill Parker.

De er virkelig smukke genstande, og derfor har vi tilføjet dem til listen over must-have nørd genstande i vores blogindlæg ''Hvordan indretter man sit nørdværelse?''.

Hvorfor reagerer plasma kuglen, når den berøres ?

Elektroden i midten af en plasmabold udsender en højfrekvent elektrisk vekselstrøm med høj spænding. Strømmen strømmer gennem plasma filamenterne og skaber farvede lysranker. Farverne afhænger af de gasser, der anvendes i plasmakuglen. De mest almindelige gasser er neon, argon, xenon og krypton.

Hvis du nogensinde har rørt ved en plasmakugle, når den er tændt, ved du, at hvis du lægger din finger på glasset, dannes der en farvet lysstråle. Det er som at skabe din egen personlige flash fra elektroden til din finger!

Dette sker på grund af menneskekroppens ledende egenskaber. Når du rører ved glasset, skaber du en udladningsvej, der har en lavere modstand end glasset og de omgivende gasser.

Den komplette sammensætning af en plasmalampe

Du kender nu alle de gasser, der udgør plasmakuglerne og gør det muligt for "Tesla-spolen", xenon og neon at reagere. Du kender nu frekvensen af den vekselstrøm (20 kHz), der strømmer gennem hver kugle og bidrager til dens "elektriske" effekt.

Endelig ved du også, hvad der udgør filamenterne inde i kuglen, som gør det muligt at opnå en meget vellykket farveeffekt.

Hvis du ønsker at observere dette fænomen derhjemme, for at dekorere din installation eller dit værelse, vil du kunne finde ved at klikke på billedet nedenfor, vores samling af plasma bold! Du vil se, at vi har et stort udvalg, lige fra den enkleste lampe til den mest fantasifulde.

Plasma Lampe

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Recevez nos articles dans votre boite email.