Kan du udvinde kryptovalutaer med en Raspberry Pi ?

Kan du udvinde kryptovalutaer med en Raspberry Pi ?

læsning

Med bitcoins, der i skrivende stund handles til omkring 250.000 kr. stykket, tænker du måske, at det er på tide for dig at komme med i krypto valuta-spillet? Har du nogensinde spekuleret på, om det var muligt at udvinde bitcoins ved hjælp af en Raspberry Pi ?

Vi kunne eksperimentere og teste processen for os selv! I denne artikel fortæller vi dig, om mining på Raspberry Pi er muligt, men især om det er rentabelt! Lad os starte uden videre!

Lys Mus

Hvad er minedrift af kryptovalutaer ?

Minedrift af kryptovalutaer er den digitale version af guldminedrift, der kombinerer udførelse af komplicerede beregninger og rent held (at være den første til at udføre beregningen) med din computer. Minedrift er afgørende for, at kryptovalutaer kan opretholde deres distribuerede hovedbog, kaldet Blockchain.

Selv om Bitcoin er den mest kendte form for krypto valuta, er det ikke den eneste. Alle former for kryptovalutaer bruger blockchains til at opretholde gyldigheden af hver enkelt transaktion og forhindre nogen i at bruge deres mønter flere gange på svigagtig vis.

Er bitcoin mining på Raspberry Pi rentabelt i 2021 ?

Det er almindelig kendt, at det ikke er rentabelt at udvinde Bitcoins med en forbruger computer, når man tager højde for omkostningerne til elektricitet og hardware. Vi har prøvet det tidligere, og vi kan kun bekræfte dette.

Det meste bitcoin mining foregår nu på Bitcoin Miners ASIC'er; hobbyister og enkeltpersoner kan opnå begrænset succes ved at deltage i en mining pool, som udnytter kraften fra en gruppe distribuerede computere.

Hvad hvis vi tilsluttede os en minedrifts pool, brugte solpaneler til at drive vores Pi og "amortiserede" omkostningerne til vores hardware? Bitcoin-mining er en ekstremt konkurrencepræget forretning med for mange andre minearbejdere, stigende sværhedsgrader og lavere belønninger til minearbejderne.

På trods af disse dystre nyheder besluttede vi at gå videre med projektet og sætte vores øjne på alternative kryptovalutaer. I skrivende stund er der over seks tusinde alternative kryptovalutaer, der handles i dag.

Raspberry pi

Minepuljerne

Individuel minedrift af kryptovalutaer var udelukket, da vi bruger en Raspberry Pi og ikke en Bitcoin Miner ASIC. Efter at have kigget på flere mining pool software grupper vi kunne deltage i, kunne vi se, at blandt de fleste af dem havde muligheder for Windows og MacOS; der var ingen mining pools der understøttede Raspberry Pi.

Raspberry Pi er ikke understøttet af Linux-minesoftware på grund af dens ARM-arkitektur. Understøttet Linux-minesoftware er baseret på de x86-processorer, der findes i konventionelle pc'er.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel er præsenteret som en uddannelsesmulighed for at skabe interesse for at lære mere om blockchain og kryptovalutaer, ikke nødvendigvis for at generere kryptovalutaer.

De metoder, der er beskrevet i denne artikel, er hacks og understøttes ikke officielt. Den nemmeste og hurtigste metode er at downloade og installere den gratis software, der er forbundet med den mining pool, du vælger, på din pc.

Det skal du bruge til dette projekt

Raspberry Pi 4 eller Raspberry Pi 3

 • Et 8 GB (eller større) micro SD-kort (se de bedste micro SD-kort til Raspberry Pi) med en frisk installation af Raspberry Pi Lite OS eller Raspberry Pi OS with Desktop.
 • Strømforsyning/tastatur/mus/monitor/HDMI-kabel (til din Raspberry Pi)
 • Valgfrit (men anbefales): Kølehoved og ventilator til din Raspberry Pi.
 • Valgfrit: Solcellepanel strømforsyningsbank med USB-C
 • Valgfrit: Raspberry Pi klyngekabinet med køleprofiler og ventilatorer
Raspberry pi 4

Denne vejledning er baseret på terminal kommandoer. Hvis du ikke er bekendt med terminal kommandoerne på din Raspberry Pi, anbefaler vi stærkt at læse 25+ Linux-kommandoer, som Raspberry Pi-brugere bør kende først.

Hvordan udvinder man kryptovalutaer på en Raspberry Pi ?

Vi starter med at oprette vores konto hos Minergate, en minedriftspool for kryptovalutaer med 3,5 millioner brugere verden over for Bitcoin Gold, Zcash, Ethereum, Ethereum, Ethereum Classic og Monero. Denne vejledning er specifik for Monero mining, da det er den eneste krypto valuta, vi har haft succes med.

Start din Raspberry Pi. Hvis du endnu ikke har et microSD-kort, kan du læse vores artikel om, hvordan du sætter en Raspberry Pi op for første gang, eller hvordan du installerer en Raspberry Pi uden hoved.

Hvis du bruger Raspberry Pi OS med Desktop, skal du åbne en terminal eller trykke på Ctrl-T. Hvis du bruger Raspberry Pi Lite, skal du logge ind som du normalt ville gøre.

Når du er i din terminal, skal du køre følgende opdateringer og installere de nødvendige afhængigheder:

 1. sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y
 2. sudo apt install git automake autoconf libcurl4-openssl-dev libjansson-dev libssl-dev libgmp-dev libgmp-dev
 3. cd cpuminer-multi

Lad os nu kompilere minekoden med de følgende tre kommandoer. Dette trin vil tage et par minutter på en Raspberry Pi 4.

 • sudo ./autogen.sh
 • sudo ./configure
 • sudo ./build.sh

Efter at have bygget og konfigureret vores mine software på vores Raspberry Pi, kan vi begynde at udvinde Monero! Indtast følgende kommando i terminalen for at starte mineren, idet du erstatter YOUR_EMAIL med den e-mailadresse, du brugte til at tilmelde dig din Minergate-konto.

 1. ./cpuminer -a cryptonight -o stratum+tcp://xmr.pool.minergate.com:45700 -u YOUR_EMAIL

Du bør se mine softwaren starte og forhåbentlig se nogle "accepterede" handlinger med "ja"!

crypto.com

Lad os nu tjekke dit Minergate dashboard ved at logge ind på https://minergate.com/internal! Du kan gøre dette på en Chromium-browser, hvis du bruger Raspberry Pi Desktop, eller på din pc. Rul ned i dit instrumentbræt, indtil du ser Monero. Hvis alt virker, vil din Monero status vise ONLINE. Tillykke med det! Du er nu mining for Monero!

Hvordan starter man minedrift af kryptovalutaer på Raspberry Pi ved opstart af enheden ?

For automatisk at starte vores kryptovaluta miner ved opstart på vores Raspberry Pi vil vi bruge Crontab-metoden.

 1. crontab -e

Hvis du ikke har defineret crontab'en tidligere, vil du se svaret "no crontab for pi, Select an editor" (ingen crontab for pi, vælg en editor).

Skriv "1" og tryk på Enter. Dette vil åbne en ny crontab-fil, pil ned i din crontab-fil og indtast nedenstående kommando, erstat YOUR_EMAIL, med den e-mail-adresse du brugte da du oprettede din Minergate-konto

 1. @reboot sudo /cpuminer-multi/cpuminer -a cryptonight -o stratum+tcp://xmr.pool.minergate.com:45700 -u YOUR_EMAIL

Tryk derefter på Ctrl-X, og y for at gemme din crontab. Når dette er gjort, gen starter du din Pi ved at skrive "sudo reboot" i din terminal.

Hvor meget Monero udvandt vi med Raspberry Pi'en ?

Vores Raspberry Pi 4 beregnede 357 gode gerninger på ca. 8 timers udførelse. Minearbejdere bliver belønnet for gode handlinger. Dårlige handlinger er beregninger, hvor vi fandt det rigtige svar, men hvor vores Pi producerede resultaterne langsommere end en anden computer.

Minearbejdere bliver kun betalt, når de indsender det rigtige svar først. Ugyldige handlinger er de værste, fordi en minearbejder straffes for hver ugyldig handling på grund af mulig svigagtig aktivitet. Da vi fik vores første 4 handlinger markeret som ugyldige handlinger, må vi indrømme, at vi var temmelig svedige.

Monero

357 gode aktier = 0,000001410642 Monero = 0,00097 kr..

Jeg vandt det, der svarer til en hundrededel af en cent på 8 timer.

For at kunne hæve mine Monero havde jeg brug for mindst 0,02 Monero, eller ca. 36.14 kr. (Valutakursen i skrivende stund.) Med den hastighed, hvormed jeg akkumulerer 0,000001410642 Monero pr. 8 timer, ville det tage mig 3,762 år at nå minimumsgrænsen for udbetaling på 0.02 Monero.

Hvad du skal huske om Crypto mining på Raspberry Pi

Som nævnt i begyndelsen af denne artikel var formålet med denne øvelse at lære om kryptovalutaer, ikke at opnå en fortjeneste.

Belønningen ved mining af kryptovalutaer beregnes ved hjælp af aktier og hash-rater. Vores hash-rate har varieret fra 1,6 H/s til 33,3 H/s. Den gennemsnitlige hashrate for puljen var 10,27 MH/s, hvilket er ca. 3 millioner gange hashraten for min Pi. Til orientering er 1 MH/s 1.000.000 hashes pr. sekund.

Minedriftspool-selskabet (i dette tilfælde Minergate) tager også en lille provision på dine transaktioner. Du kan vælge mellem en provision baseret på held (højere risiko, højere belønning) eller en pay-per-view (højere provision til Minergate, men mindre risiko).

På forskellige tidspunkter under skrivningen af denne artikel har min Pi også haft adskillige "time out"- og "send_line failed"-fejl. Nogle gange hjalp en genstart af Pi'en, og nogle gange startede mineren til sidst op igen uden menneskelig indgriben.

Selv om Raspberry Pi ikke var en pengemaskine i spillet om minedrift af kryptovalutaer, var spændingsfaktoren ved at se vores Pi beregne og akkumulere gode aktier med succes nok for os.

PC Gamer Setup

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Recevez nos articles dans votre boite email.