Twitch vs. Facebook Gaming: Det bedste ?

Twitch vs. Facebook Gaming: Det bedste ?

læsning

Twitch, verdens største platform for live streaming, dominerer stadig videospilstreamingbranchen. Den har været en grundpille i branchen i årevis, men det er ikke længe siden, at YouTube og Facebook sluttede sig til festen.

Sidste år købte Facebook Mixer, så nu har vi at gøre med et opgør mellem Twitch og Facebook, indtil YouTube tager en større del af kagen. I dag tager vi et dybt dyk ned i Twitch og Facebook Gaming.

Så hvis du er interesseret i gaming og streaming, vil du højst sandsynligt tage et kig på denne værdifulde information for at se, om der er nogle muligheder, der venter på dig i din streamingrejse. Lad os dykke ned i det med det samme!

Neon Gamer Aesthetic

Hvilken platform er den bedste? Twitch eller Facebook Gaming ?

Facebook Gaming betaler bedre, har en bedre mobilapp og er lettere at udvikle for nye streamere, men Twitch har et meget større publikum og mange flere brugere end nogen anden platform for livestreaming.

Af denne grund er dit potentiale for vækst og succes på Twitch meget større end på Facebook Gaming, hvilket gør Twitch til den bedste platform i vores øjne.

Mens kampen om streamingsupermacy raser, kan der kun være én vinder. I årevis har det været Twitch, der har domineret videospilstreamingbranchen. Men er streaming på Facebook over hovedet godt? Har de lært af de mange år, hvor de har set Twitch forfine deres streamingplatform?

twitch vs facebook gaming

Det ser ud til, at Facebook ikke blot har lært en ting eller to af Twitch, men også er klar til at tage kampen op på en måde, som Twitch sandsynligvis ikke vil bryde sig om.

Nedenfor er de funktioner i hver platform, der gør den stærk. Nogle af disse funktioner er til stede på begge platforme. Andre er det ikke. Lad os tage et kig og evaluere de muligheder, der er til rådighed for os. Når du ser på det væsentlige, er beslutningen sværere, end du måske tror.

Funktioner til stede på Twitch og Facebook Gaming

Funktioner, der er fælles:

 • Dedikeret mobilapp
 • Integreret analyse
 • Flere pengestrømme til monetarisering
 • Creator Bootcamp/Kurser/Videoer for at lære alt, hvad du har brug for at vide om streaming.

Der er flere ligheder mellem disse to platforme. Funktionerne kan være ens, men de er på ingen måde ens. Tag et kig på, hvad vi f.eks. har at sige om apps.

Arkade Rum Neon

Dedikeret mobil applikation

Både Twitch og Facebook Gaming har en mobilapp, som giver dig mulighed for at oprette forbindelse til deres platforme på din smartphone. Og selv om begge disse streaming platforme har en dedikeret app, er forskellen mellem Twitch og Facebook ganske betydelig. Her er et kig på forskellene og lighederne mellem appene.

Twitch-appen

Når du først starter Twitch-appen, finder du en kedelig hvid baggrund, skydere og klassiske sektioner lagt ud på skærmen. Intet ekstraordinært for en spil platform så cool som Twitch. En lille skuffelse!

Når du åbner Twitch-applikationen første gang, er udseendet enkelt, og fire hovedsektioner er synlige på min smartphone:

 • Den øverste bjælke viser vores profilbillede og nogle ekstra knapper som knappen "cast to TV" (for at kunne, takket være Chrome Cast, se streams på et tv), en notifikationsmappe, en kommentar felt til private beskeder fra appen og et symbol med forstørrelsesglas til søgning.
 • Skyderen for de sporede kategorier er tydeligt synlig under den øverste menu linje. Det er flagskibselementet på applikationens startside, som lader os vide, hvor vores første opmærksomhed går hen.
 • I de følgende kategorier er skyderen et rulningsafsnit, der viser mig nogle anbefalede kanalliv.
 • Endelig er der en anden form for menulinje nederst på min skærm. Den viser et: et hjerteformet "følg"-symbol, et opdagelses kompas-symbol, et navigationssymbol og et symbol med en e-sports-kop.
  twitch mobilapplikation

  Og det er det hele. Dette er hovedskærmen i programmet. Hvis vi går lidt dybere ind i applikationens funktioner, kan vi se, at det er muligt at navigere til stream manager, kontoindstillingerne og andre ret nyttige steder.

  Når du klikker på mit profilbillede, åbnes en anden side, og det er her, du finder de mest nyttige oplysninger som streamer (når du ikke ser en stream, selvfølgelig). Det er her, du kan få adgang til stream manageren, som nævnt ovenfor, og hvor du kan navigere for at gå live, direkte fra din telefon.

  Jeg har ikke leget så meget med streamingfunktionen endnu, men det ser ud til, at den blot giver dig mulighed for at streame live video og lyd ved hjælp af telefonens indbyggede mikrofon og kamera.

  Jeg tror ikke, at telefonen eller appen har mulighed for a) at streame en live kamp til min smartphone, mens jeg b) optager mig selv med kameraet og mikrofonen og som nævnt c) derefter sender kamp mixet til telefonen, live video og lyd. Jeg tror min telefon ville smelte før den kunne klare en sådan belastning.

  Mario Lysekrone

  I den forstand svarer det at gå live fra en smartphone ved hjælp af Twitch-applikationen til Tik Tok eller andre live "selfie"-videoapplikationer. Den eneste forskel er, at det bruger Twitch, en platform, der normalt er forbeholdt videospil.

  I appens livestreaming-proces er det muligt at vælge flere forskellige kategorier, så appen behøver ikke nødvendigvis udelukkende at blive brugt af videospil udsendelser. Der er f.eks. en kategori for musikere. Så du kan organisere live streaming koncerter med din originale musik, hvis du har lyst til det.

  Og det er alt, hvad der er værd at vide om Twitch-appen. Selv om det første gang hele holdet fik lov til at teste den, tog det os alle et stykke tid at finde ud af, hvor man skal gå hen for at live streame eller få adgang til live-manager, er det ret ligetil.

  I mit tilfælde troede jeg, at hvis jeg klikkede på mit symbol, ville jeg komme til indstillingerne og den slags, hvilket jeg også gjorde. Jeg troede heller ikke, at det, der kunne være en vigtig funktion i appen, en funktion, der kunne konkurrere med Tik Tok og lignende, ville blive smidt ind i en menu, hvor indstillingerne er; det er lidt off-side, efter min mening.

  Alt i alt er appen grundlæggende og kun brugbar for gamere til at se streams. Den har sin berettigelse for streamere, men jeg kan ikke se den være lige så nyttig som den ville være for musikere eller endda folk i helt andre nicher, der forsøger at bryde ind i live streaming-verdenen.

  twitch android

  Facebooks gaming applikation

  Vi må give kredit, hvor kredit er skyldig! Og på trods af vores kærlighed til Twitch-platformen har Facebook Gaming en meget bedre app! Det er nat og dag! Her er, hvad du kan se ved første indlæsning:

  • Når du starter appen første gang, vises den i mørk tilstand. Dette er et meget bedre første indtryk end det, du får med Twitch-appen, der som nævnt ovenfor var ret skuffende.
  • Vi har igen en top barmenu, der er mindre end den i Twitch-appen. Den viser Facebook Gaming-titlen, et søgeforstørrelsesikon, en notifikationsklokke og min Facebook-konto profil.
  • Under denne menu er der en anden menu med pilleformede knapper. Her er den første knap, der skiller sig ud i en klar blå farve, en knap til at starte en livestream. I modsætning til Twitch-appen opfordrer Facebook-appen til at gå live, direkte på hovedskærmen. Jeg kan med det samme se, at denne app er mere succesfuld på grund af denne placering.
  Derefter er der i den samme pillemenu en klip-knap, en tracker-knap, en game tracker-knap og en gruppe knap.
  • Under pillemenuen finder jeg en besked om, at jeg for nylig er blevet medlem af Facebook, og at jeg bliver takket osv.
  • Under Facebook-beskeden følger en lysende skyde bjælke, og her er der flere billeder af streamere, jeg følger, derefter spil, jeg også følger. Men det, der adskiller denne app fra Twitch, er det, der ligger under min tracking bar.
  • Da Facebook Gaming-appen er for gamere, er den næste sektion en rulle med spil, som du kan spille med det samme på din telefon. Men det er nemt at livestreame ethvert spil, der er på min telefon. Faktisk kan jeg nemt spille et hvilket som helst spil, jeg vil, på min telefon og live streame det til Facebook ved hjælp af Facebook Gaming-appen.

   Jeg har leget med Twitch-appen, men den lader kun til at give dig mulighed for at optage og sende som en selfie. Facebook Gaming-appen giver streamere mulighed for at gøre det, de er bedst til, direkte fra deres telefon. Selv om der ikke er nogen live webcam-optagelse, men kun spillet. Men det er meget bedre end ikke at kunne streame et spil over hovedet, ikke sandt?

   • Endelig er der nederst på skærmen den sidste menu, som indeholder en "home"-knap, en "gamepad"-knap til hurtigt at starte spil direkte på telefonen, en "ice cream"-knap til hurtigt at starte en stream-browsing-funktion og endelig et "comment"-ikon til hurtigt at få adgang til beskeder.

   Facebook-appen er meget mere en app til gamere og streamere, mens Twitch-appen er meget mere en app til seere.

   Indbyggede analyseværktøjer

   Begge platforme har indbyggede analyseværktøjer, der giver dig mulighed for at se, hvad der sker med dine seere bag kulisserne.

   Jeg er ret ny i analysedelen af disse platforme, men jeg kan fortælle dig dette: Da jeg oprettede mine kanaler på begge platforme, fandt jeg Facebook Gaming's analytics meget mere dybdegående end Twitch's.

   Twitch-logo

   Når jeg f.eks. først indlæser, kan jeg kun justere tiden i intervaller på 30 dage på Twitch-informations siden. På Facebook Gaming-analysesiden kan jeg derimod vælge i går, de sidste syv dage eller de foregående 28 dage.

   De forskellige streamings, der giver penge i penge

   Okay, begge platforme er ret gode til dette. Selv om mange på grund af karakteren af Facebooks publikum har fundet ud af, at det er meget nemmere at opbygge et publikum på Facebook Gaming end på Twitch. Og det faktum, at Facebook har en tendens til at betale bedre, er en anden faktor at overveje.

   Undervisningsforløb

   Begge platforme er gode til at tilbyde undervisning. Jeg kan ikke sige, at den ene er bedre end den anden.

   Jeg var nødt til at konsultere begge for nogle ting, jeg havde brug for hjælp til, da jeg fandt ud af, hvordan man streamer på hver platform. Begge var lige hjælpsomme, så jeg vil sige, at hver platform er på rette vej i den henseende.

   Funktioner af Twitch-platformen

   • Dominerer branchen med massiv kontrol over markedsandele.
   • Bygget omkring spillerne, for spillerne.
   • Stærk fanbase af loyale streamere og seere.
   • Integreret side for nem adgang til streaming/optagelses værktøjer/software.
   • Udvidelser tilgængelige fra platformen.
   • In-game loot for udvalgte spil.

   Pay-it-forward-kulturen tilskynder til at donere penge til streamere.
   Som du kan se, har denne platform et væld af imponerende funktioner. Den har indbyggede værktøjer, in-game bonusser for at tiltrække seere, en kultur for at give og selvfølgelig den største markedsandel i spilmiljøet, hands down.

   Tag blot et kig på nedenstående diagram, der følger Facebooks funktioner, og du vil se, hvordan Twitch dominerer branchen.

   Funktioner af Facebook Gaming-platformen

   • Flere temaer, integreret platform for forudindspillet video, svarende til YouTube.
   • Massiv rækkevidde til 1 milliard Facebook-medlemmer på verdensplan.
   • Sociale indlæg på Facebook direkte på skaberens studieside, hvilket gør det nemt at promovere kanalen (social markedsføring på platformen).
   • Facebook ejer Instagram, hvilket fordobler de sociale markedsføringsmuligheder.
   • Annoncering på siden (Facebook-annoncer) integreret i platformen.
   • Integreret lydsamling for at tilføje lyd til Facebook eller Instagram.
   • Mixer blev for nylig opkøbt, hvilket er en betydelig markedsandel.
    facebook gaming tapet

     

    Endnu en gang kan vi se, at Twitch ikke er den eneste, der tilbyder unikke funktioner. Der er flere funktioner, der er fælles for begge platforme. Og der er flere funktioner, som den ene har, som den anden ikke har.

    Lad os dykke lidt dybere ned i disse funktioner og komme til bunds i det hele, skal vi?

    Hvem får den største markedsandel? Twitch eller Facebook?

    I 2020 var Twitch (ifølge data fra Stream Hatchet) klart den streaming platform, der dominerede markedet! Det ser ud til, at det stadig er tilfældet i dag.

    Hvem betaler bedre mellem Twitch eller Facebook?

    Facebook Gaming betaler i øjeblikket mere end Twitch, fordi 100 % af de penge, der tjenes fra abonnementer, går til streameren. Facebook Gaming tager ikke en del af disse penge på nuværende tidspunkt.

    Twitchs krav til affiliate- og partnerniveau

    At blive betalt for din stream er en fantastisk følelse, især hvis du elsker det, du laver. Men før du bliver betalt, skal du kvalificere dig til monetarisering.

    Følgende tabel beskriver kravene for at få adgang til Twitchs affiliate- og partner niveauer. Husk på, at opfyldelse af disse krav ikke garanterer godkendelse.

    setup gaming
    Nærmere oplysninger om kraveneAffiliate-niveauPartnerniveau
    Streamingtid i de sidste 30 dage 8 timer25 timer
    Antal unikke streamingdage i de sidste 30 dage 7 dage12 dage
    Gennemsnitligt antal tilskuere pr. stream3 tilskuere75 tilskuere og +
    Antal abonnenter, der er nået 50 abonnenter og +n/a

    Indtjenings Beløb for Twitch-affilierede og partnere

    Twitch-affilierede og partnere kan tjene penge på følgende måder med følgende betalingsbeløb:

    Donationer - 100 % af pengene fra donationer, der IKKE er givet direkte til Twitch (via tredjeparter som Streamlabs), går til streameren.

    Bits - Streamere bliver betalt 0,01 USD pr. bit.

    Abonnementer - 50 % af abonnementsgebyret går til tilknyttede partnere. Nogle særlige tilbud kan gå op til 70 % for top Twitch-partnere, men det er særlige tilbud, så regn ikke med det.

    Annoncer - Dette varierer fra seer til seer, men generelt får en streamer ca. 250 $ pr. 100 abonnementer pr. måned.

    Krav til indtjening for Facebook-skabere

    Udmøntning Krav
    Pub i Stream10.000 følgere minimum 30.000 x 1 min. Mindste antal videovisninger (videoer på mindst 3 minutter) i de sidste 60 dage.
    Abonnementer for fansMindst 10.000 følgere, 50.000 indlægsengagementer i de sidste 60 dage ELLER 180.000 min. videovisninger i de sidste 60 dage.
    BerømthederDu skal være en del af Level Up-programmet: Opret (eller konverter en side) en side til oprettelse af en spilvideo. Få mindst 100 følgere. Inden for 14 dage skal du streame i mindst 2 dage. Inden for 14 dage skal du streame i mindst 4 timer i alt.
    Samarbejde med mærker Mindst 1.000 følgere15.000 indlægsengagementer i de sidste 60 dage ELLER180.000 min videovisninger i de sidste 60 dage ELLER 30.000 x 1 min, minimum antal videovisninger (videoer på mindst 3 minutter) i de sidste 60 dage.

    Betalingsbeløb for Facebook-skabere

    • Stream Advertising - betalingen er baseret på CPC (cost per click) og annoncevisninger. Betalingsformlen er:(Impressions x CPC)/1.000 = betaling i $.
    • Fan-abonnementer: Facebook opkræver ikke provision på de 4,99 USD, som abonnenterne betaler 4,99 USD, før august 2021. Men hvis en abonnent betaler via mobil (Apple iOS eller Google Android), er betalingen kun 70 %, fordi mobiludbydere tager en andel på 30 %.
    • Stjerner - pr. stjerne - 0,01 USD.
    • Samarbejde med brands - betaling varierer.
    opsætning af strømmen

    Hvorfor er Facebook Gaming bedre end Twitch?

    Facebook Gaming er bedre end Twitch, når det gælder mobilappen, den er lettere at forstå for nye streamere, og Facebook betaler mere for monetarisering end Twitch.

    Der er et par grunde til, at Facebook Gaming er bedre end Twitch. Twitch har eksisteret og dominerer stadig spilstreamingbranchen, men Facebook har med sit nylige opkøb af Mixer positioneret sig til ikke blot at konkurrere med Twitchs spilplatform, men også at overgå den. Lad os tage et kig på, hvordan de griber det an.

    • En bedre app - Fra det øjeblik den åbnede og til den dag i dag tilbyder Facebook Gaming-appen flere funktioner og er nemmere at navigere i end Twitch-appen.
    • Nemmere vækst for nye streamere - At være forbundet til verdens største sociale medieplatform er en stor hjælp, når det kommer til at udvikle et nyt stream.
    • Mere indbringende monetarisering - Jeg har gang på gang læst, at streamere synes, at Facebook er mere indbringende for den gennemsnitlige streamer. Twitch er kun mere indbringende, hvis man har mange fans. Så hvis du er ny i streaming og gerne vil tjene penge, bør du starte med Facebook Gaming.

     Mixers døre lukkede den 22. juli 2020 for altid. Hjemmesiden viser en trist enkel side, der henviser til Facebook Gaming-platformen. Streamere og seere er blevet assimileret.

     Dette gør Facebook Gaming til en af de største live streaming-platform, der bakkes op af verdens største sociale medieplatform. Og Twitch er ejet af Amazon, verdens største online forhandler. Men Amazon ejede ikke bare Twitch. Det ejer også servicetjenester, Alexa og meget mere. Det er helt sikkert en kamp mellem sværvægterne.

     Og selv om jeg elsker Twitch, ser det ud til, at den bedre platform er Facebook Gaming, men igen...

     Hvorfor er Twitch bedre end Facebook Gaming?

     Twitch er bedre end Facebook Gaming, fordi det har et større live streaming-publikum, det har bedre tilpasninger og endelig har det flere videospilpartnerskaber. Selv om Facebook Gaming måske er lettere at komme ind på markedet, har Twitch i sidste ende et langt større vækstpotentiale end Facebook Gaming.

     Indrømmet, Facebook Gaming har nogle stærke argumenter for at retfærdiggøre sin overlegenhed. Men Twitch har tallene. De har det meste af branchen i et fast greb. Twitch var den første store platform for gamere, som indtil for ikke så længe siden kun streamede spil. Denne eksklusivitet har givet dem en plads i spilkulturen. Men lad os gennemgå alle årsagerne, herunder denne.

     • Massiv populær overlegenhed - Du behøver ikke at bekymre dig om mangel på seere på Twitch-platformen. Der er nemlig masser af dem. Platformen har over 70 % af markedet for streaming af videospil.
      streamer

      Twitch-platformens enorme popularitet har gjort meget mere end blot at være et fantastisk sted for gamere at sende deres indhold.

      Den har skabt et helt fællesskab. Og dette fællesskab er rygraden i professionel esport. Det er et stort og voksende fællesskab med en følelse af loyalitet. Derfor er donationssystemet, der er så udbredt i spilmiljøet.

      • Tilpasning - Takket være Twitchs samarbejde med open source-programmer som OBS er der opstået et væld af streamingsoftware og addons, og Twitch deler dem åbent på sin platform. Dette gør Twitch langt overlegen med hensyn til tilpasning.

      De tilpasningsmuligheder, der er tilgængelige med al den tilgængelige add-on-software, er exceptionelle på Twitch-platformen. Og med open source-verdenen, der blomstrer ting som StreamlabsOBS og al den anden kompatible software, den yderligere tilpasning med det væld af add-ons, der tilbydes direkte på Twitch-platformen, er det svært ikke at krone Twitch lige her og nu.

      • Partnerskaber med videospil - Fordi Twitch har domineret i så lang tid, har mange spiludviklere indgået partnerskaber for at tilbyde belønninger i spillet, når man ser streams, der er tilknyttet deres videospil på platformen. Dette incitament er massivt på Twitch. Og selv om du kan finde disse former for belønninger på andre platforme, er der intet sted, hvor de er mere rigelige end på Twitch.

      Med Facebooks opkøb af Mixer har flere og flere streamere været nødt til at henvende sig til denne platform. Men Twitch har stadig en loyal fanbase af streamere og gamere, som ikke går nogen steder i den nærmeste fremtid.

      Kan Twitch samtidig streame til Facebook (og omvendt)?

      Det er et sjovt spørgsmål, for teknisk set streamer Twitch ikke til Facebook, som du måske tror. Du kan dog streame samtidigt på Twitch og Facebook Gaming ved hjælp af et program fra en tredjepart. Kan du nu se, hvorfor spørgsmålet er en smule misvisende?

      Anyway, hvis du ønsker at sende på flere platforme på én gang, er vi hos gameur aestetic alle Streamlabs OBS Prime-brugere. Ved at opgradere til Streamlabs Prime kan du sende din livestream på forskellige websteder såsom Twitch, Facebook Gaming, YouTube Gaming osv. Plus, hvis du bruger min kode her, får du en lille rabat.

      gaming symbol

      Der er dog fordele og ulemper ved multi-streaming. Først og fremmest skal du overveje indtjening. De fleste platforme har strenge regler for, hvor du kan sende din stream, når der er penge involveret.

      På Twitch kan en affiliate f.eks. ikke udsende sit stream på nogen anden kanal i mindst 24 timer efter udsendelsen på Twitch. Og hvis du bryder denne regel, vil de ikke blot vide det, men de vil sandsynligvis også udelukke dig for det. Ikke en god start på din streaming karriere.

      Er Facebook Gaming virkelig interessant?

      Facebook Gaming er godt, fordi det har en brugervenlig grænseflade og allerede er forbundet med verdens største sociale medieplatform. Det giver også betydelige fordele i forhold til andre live streaming-platforme.

      Problemet med at forsøge at sige, at Facebook Gaming er godt eller ej, er, at svaret er subjektivt. Nogle mennesker foretrækker Facebook Gaming frem for Twitch eller YouTube. Og uden nogen sammenligning, hvis vi blot forsøger at afgøre, om platformen er "interessant", skal vi først definere, hvad der er "interessant".

      Den første definition, jeg overvejer, når jeg ser på en streaming platform, er, om den har ordentlige streamere, der viser dele af de spil, jeg kan lide. Jeg kunne gå ned i kaninhullet og forsøge at definere, hvad en god streamer er...

      facebook gaming

      Lad os bare sige, at han er en klog person, som holder min opmærksomhed på skærmen og underholder mig. Og han har bare at spille et spil, som jeg også spiller, ellers er jeg ikke sikker på, at jeg ville se det hele vejen igennem.

      Problemet med denne definition er, at det er min mening. Du har sikkert en anden mening end mig. Det bedste er at gå ud og tjekke platformen selv. Det er den eneste måde at få et legitimt svar, der lyder rigtigt for dig. Men jeg må sige, at den ikke er for ringe. Det er slet ikke for ringe. Det er bare min mening (hele Gamer Aesthetic-holdet er også glad for Twitch).

      Når alt kommer til alt, er Twitch og Facebook Gaming begge solide platforme. Jeg foreslår, at du prøver dem begge og ser, hvilken der fungerer bedst for dig. Og hvis du ønsker at pynte din streamer baggrund, er du velkommen til at tjekke vores fulde samling af Gamer Aesthetic-deko ved at klikke direkte på billedet nedenfor!

      Gamer Aesthetic Dekoration

      Indsend en kommentar

      Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

      Recevez nos articles dans votre boite email.